La Cala er luksus og lækkert. Det er også strabadserende golf hvor buggy er en nødvendighed.

La Cala Resort på Costa del Sol modtager gang på gang priser som et af de bedste golfresorts i Spanien. Senest har man opgraderet klubhusfaciliteterne, som da bestemt også er blevet både luksuriøse og lækre, og resortets mere end 100 smukke hotelværelser har alt hvad hjertet kan begære af eksklusivitet.

Hele La Cala resortet, der også omfatter flere bebyggelser med villaer og ikke mindre end tre 18-hullers golfbaner strækker sig over massive fire millioner kvadratmeter i de smukke Mijas-bjerge omkring en halv times kørsel ad snoede veje fra Málagas lufthavn.
Stedet er et yndet træningscenter om vinteren for elitegolfspillere – og fodboldklubber, for man har også et fuldt udbygget fodboldanlæg efter FIFA- standarder – og resortets driving range og short game områder er de bedste træningsfaciliteter på kysten. Med tre ganske forskellige golfbaner at spille på er der udfordringer nok til både kortere og lidt længere ophold. Man fornemmer tydeligt de store højdeforskelle på banerne – her fra Campo America

Vi besøgte La Cala sidst i maj måned, netop som resortet var gået ind i det, som i Sydspanien er lavsæsonen. Det betød desværre at greens på den bane som vi kom ud på, Campo Europa, netop var blevet topdresset og prikket, og derfor var noget nær umulige at putte på.
Vi skulle egentlig have spillet den angiveligt bedste af de tre baner, Campo America, men den venlige starter mente at spillet ville gå for langsomt på grund af en stor gruppe foran os, og anbefalede Europa. Det var i den bedste mening, men desværre ikke den bedste løsning.

Overvej at spille fra backtee
Alle tre baner på La Cala er designet af den amerikanske golfbanearkitekt Cabell C. Robinson. Det enorme bjergrige areal i den lavere del af Mijas-bjergene fordrer en meget kreativ fantasi hos en golfbanearkitekt, og der er anlagt golfhuller på La Cala – især på Capo Europa og Campo Asia – som man ikke ser mange andre steder og måske af en årsag.
Det går ned og det går op i livet, så på den måde afspejler Campo Europa måske meget godt en livscyklus. Heller ikke her ved man hvad der venter een bag den næste bakketop. Måske noget godt, måske noget skidt. Nogle gange er overraskelsen stor, nogle gange er forventningen større end realiteten.

Som det er tilfældet alt for mange steder i syden, rykker man teestederne frem for at højne spilletempoet. Jeg har intet i mod at spille en golfbane på 5.500 meter fra gul tee, men når den reelt nærmere er 5.100 meter og adskillige slag er blinde slag, så opstår der for mange tilfældigheder.
Når man som ikke specielt langtslående i veteranalderen kan stå på et par5-hul med en lille 8-jern tilbage i andetslaget efter at have sendt sit drive 350 meter ned ad bakken virker det næsten absurd. På bag9 valgte jeg at spille banen fra backtee, hvor længderne er som de fremgår på scorekortet – stadig kun en samlet længde på små 6.000 meter – og det gjorde banen langt mere tilgængelig og fair. Flere huller minder dog stadig mere om alpine pister i alperne end om en golfbane i Sydeuropa.

Golfoplevelsen var således moderat, til gengæld må man lade La Cala, at forholdene er spektakulære, og man godt forfalde til at tilbringe nogle dage i de luksuriøse omgivelser, nippe drinks på den store terrasse og spise den gode mad i klubhuset.
Motion får man ikke meget af, for det er reelt umuligt at spille La Cala banerne uden at køre i buggy – udover at banerne er stærkt kuperede, så er der langt til både Campo America og Campo Europa, og langt mellem hullerne flere steder.

Fire overnatninger med tre runder golf og to gratis besøg i La Calas Hydroterapi kan fås fra omkring kr. 6.200 pr. person.

Forrige artikelFra ’mark’ til ’park’
Næste artikelTirdagsanekdoten om NIL-kontrakter
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.