Der har i nogen tid været stille omkring den saudiarabisk finansierede LIV Tour, så Tirsdagsanekdoten satte sig for at finde ud af, hvordan det egentlig går.

Tilsyneladende er LIV i en krise, som penge har svært ved at hjælpe på. Lad os se på nogle ting:

Kort før jul sagde Atul Khosla, der skulle have stået for arbejdet på den sportslige side, op efter godt et halvt år.

Patrick Cantlay og Xander Schauffele, som rygterne sagde ville gå over til LIV, har ikke gjort det, så i øjeblikket er der ingen saftige historier om nye, der vil tilslutte sig udbryderne.

LIV står uden det vigtigste af alt: En tv-aftale. Bemærkelsesværdigt al den stund, at organisationen svømmer i så mange penge, at den i stedet for at få penge selv kunne betale.

Utroligt nok har LIV intet antidoping-program, og det vil formentlig i sig selv gøre det umuligt at få turneringerne til at tælle til Verdensranglisten.

Godt for LIV er, at Masters sender invitationer ud efter, hvem der er kvalificeret efter de normale retningslinjer, men i øjeblikket er kun syv LIV-spillere kvalificeret, og fx Paul Casey (billedet/Getty) er røget ud af top-50, fordi LIV ikke giver point til Verdensranglisten.

Desuden har familier med omkomne i 9/11 annonceret, at de vil protestere ved indgangen til Magnolia Lane, og det vil være skidt for de mange rige medlemmers image.

… så tilsyneladende er det netop nu meget, meget svært for LIV at slå igennem.

Blandt de invitationer, Masters har sendt ud, er i øvrigt en til Scott Stallings. Han har imidlertid intet modtaget mange dage efter, at de blev sendt af sted, men det har til gengæld en anden Scott Stallings, som nok spiller golf, men på et meget ydmygt niveau, så han er helt overvældet over den fornemme invitation.

Han er dog også klar over, at den næppe er til ham, så den bliver nok returneret og sendt til den rigtige.

Forrige artikelNyt netværk støtter unge proer
Næste artikelBegyndersæt til hende, ham og junior
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.