NetværksGolf er blevet etableret i år for at hjælpe håbefulde proer og give medlemmerne ’mere for pengene’.

Dybest set så handler ethvert sponsorat om at alle parter skal have noget ud af det. Så hvis man som erhvervsmand støtter for eksempel en professionel golfspiller, så får begge i den ideelle verden udbytte af sponsoratet. Golfspilleren i form af penge til at betale for træning, rejser og deltagelse i turneringer, og sponsoren i form af oplevelser og måske opmærksomhed. Sådan er det bare ikke altid. I år har tre venner i Vejle sat sig sammen og udviklet konceptet NetværksGolf, som er sat i søen og allerede har skabt rigtigt gode relationer på ECCO Touren, som er det udgangspunkt gruppen arbejder ud fra.
– Jeg har i ti år spillet med i ECCO Tour pro-am’s, og selvom det altid har været hyggeligt, så har jeg manglet noget mere end ’bare’ 18 hullers golf og en frokost. Jeg synes, at jeg som forretningsmand har fået for lidt ud af de 1.500-3.000 kr. jeg har betalt per gang, siger Frank Rosenquist, som har et marketingfirma i Vejle.
I foråret fik han sammen med Brian Stjernholm, der er finansrådgiver, ideen til at oprette NetværksGolf.
– Udgangspunktet er at samle en kreds af mennesker i netværket, der specifikt støtter et antal proer på ECCO Tour. Lige nu er vi stifterne, og tre medlemmer, men målsætningen er at blive 30, som gennem NetværksGolf er med til at støtte fire unge professionelle spillere på ECCO Tour-niveau, siger Frank Rosenquist.

De første fire proer er allerede fundet. Den første var Rasmus Broholt Lind fra Odder, som de tre prøvede deres idé af på. Siden kom hans bror, Søren Lind Broholt til, og Magnus A. Østergaard fra Hjørring. Den seneste er Zander Lui Rivas fra Simon’s i Nordsjælland.
NetværksGolf forventer at deltage i fire ECCO Tour turneringer i 2023, med pro-am hold, samt arrangere en række events med spillerne fordelt over hele året. Rasmus
Søren
Magnus
Zander

Gode drenge
Proerne ikke tilfældigt udvalgt.
– Alle de unge spillere på touren kan jo spille god golf, så derfor er vi specifikt gået efter at tilknytte nogle unge spillere til vores netværk, som vi også synes er nogle rigtigt gode mennesker. Vi vil gerne hjælpe dem, som vores børn kan se op til som forbilleder, når de engang spiller på DP World Tour, siger Frank Rosenquist.
Hele ideen med netværket er også, at netværkets medlemmer får ’noget ud af det’. Derfor er der tale om fire unge spillere, der er gode til at give noget tilbage. Gode til at undervise, og give gode råd til golf spillet. Nogle der kan bidrage med at give medlemmerne en oplevelse når der bliver lavet events.

NetværksGolf talte med Daniel Kristensen fra ECCO Tour om deres idé. Først syntes han at det var en ’sjov’ idé. Nu et par måneder efter, synes han det er mere end ’sjovt’, for han kan godt se værdien i sådan et netværk.
NetværksGolf samarbejder derfor tæt med ECCO Tour’en. I fire turneringer i løbet af sæsonen deltager netværket med så mange pro-am hold som muligt, og bliver dermed en direkte sponsor for touren med op imod 150.000 kr.
NetværksGolf har først lige fået sit CVR-nummer, så netværkets stiftere har i denne sæsons sidste halvdel kørt det for ’egne penge’, og de tre ’medlemmer’ har været det på en mundtlig aftale. Nu er NetværksGolf klar til at tage nye medlemmer ind, og der er plads til flere. Bliver man flere end 30 medlemmer, så er det muligt at tilknytte flere proer.

Det koster 17.500 kr. + moms at blive medlem, og for det får man adgang til at spille tre enkelt dags ECCO Tour turneringer + en to dages turnering, samt deltage i minimum tre vinter events. Det første er d. 8. november i Golf Arena Aarhus.
For hver ca. 30 medlemmer vil der ca. være plads til fire proer, siger Frank Rosenquist, der mener at netværket kan give i omegnen af 80.000 kr. tilbage til spillerne i form af forskellig støtte. Et af medlemmerne er stuntkøreren og mental coachen, Erik W. Pedersen, der som sit bidrag til netværket vil hjælpe spillerne med mentaltræning. En af hans fem grundteser til at opnå succes er at der er ’styr på baglandet’, så støtten kan f.eks. være noget så jordnært som at betale for at en spillers kæreste kan komme med ud til en vigtig turnering.
– Vi har en ambition om at stifte et legat, der gives til en spiller, som med det kan tilmelde sig Q-School. Vi vil gerne hjælpe på måder, hvor spillerne får mest muligt ud af det.

Hvis eller forhåbentligt når en af netværkets spillere kvalificerer sig til Challenge Tour, så sender netværket ham videre og tager en ny ind fra ECCO Tour-niveauet, men Frank Rosenquist håber at de tætte relationer mellem spillerne og netværket kan fortsætte efterfølgende. Måske vil man på sigt kunne etablere et Challenge Tour NetværksGolf.
Vil du vide mere om NetværksGolf Danmark, så kan du læse mere på deres Facebook-side.

Billedtekster:
1-4: Rasmus Broholt Lind, Søren Broholt Lind, Magnus A. Østergaard og Zander Lui Rivas er de fire første spillere, der forhåbentlig kan nyde godt af NetværksGolf Danmark på Ecco Tour.

Forrige artikelKaren Fredgaard fortsætter i USA
Næste artikelTirsdagsanekdoten med LIV-status og usikkerhed om, hvem Scott Stallings er
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.