G4D Tour er en forkortelse af Golf for Disabled Tour og bliver større og større i takt med, at paraidrætten i almindelighed udvikler sig.

Den første af 2023-turneringerne er allerede afviklet i Australien, og siden følger turneringer i Abu Dhabi, Singapore, Sverige, to i England (Belfry og Wentworth) og Nordirland før finalen på Jumeira Estates i Abu Dhabi. En enkelt turnering er ikke på  plads endnu.

For at deltage med alt betalt skal man inviteres ved at være med i toppen af en handikapliste, som man kan vinde eller tabe point på i bl.a. op med et halvt hundrede europæiske EDGA-turneringer, men det er ikke så ligetil. De turneringer er der nemlig i bedste fald en vis støtte til for danske spillere, som skal regne med at skulle betale størstedelen af udgifterne selv.

Udgifterne er naturligvis mindst, hvis man kan spille i sit eget land, og derfor er der bestræbelser på at få lagt op til tre EDGA-turneringer i Danmark i 2023. Det bliver spændende, om det lykkes.

På billedet ses Mette Wegge Lynggaard, der er nr. 1 blandt danske kvindelige paragolfere.

Forrige artikelAktiv ferie på Porto Santo
Næste artikelKlarede presset: Tre videre til LET Q-School
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.