Meget kan man sige om LET’s livescoring, men den er hverken hurtig eller særligt pålidelig. Så man sad lidt med svedige håndflader og fulgte fjerde og sidste runde af LET’s Q-School på La Manga ved Alicante, hvor Fie Olsen, Linette Holmslykke og Sofie Kibsgaard Nielsen havde gode muligheder for at slutte indenfor Top62 og dermed gå videre til Final stage, der begynder på lørdag – samme sted.

Ville de kunne klare presset? Dårligt vejr, og vanskelige betingelser – kombineret med situationens alvor – kunne godt give nerver på, både på banen og udenfor. Men heldigvis klarede alle tre danske kvinder skærene: Fie Olsens parrunde i 73 slag på South Course er mere end godkendt. Hun slutter på delt 13. plads i +3. Linette Holmslykke satte sig selv lidt under pres med bogey på første hul og var på et tidspunkt 4 over for runden, men en birdie på par3-hullet 17. fik bragt ro på systemet. 76 for dagen, 6 over totalt, delt 31. plads og en solid margin til 62.pladsen.

Sofie Kibsgaard Nielsen cruisede derudaf med par på for9, men så gik der måske alligevel lidt nerver i den. Hun var 5 over på bag9 – hvor hulscores var meget længe om at blive konfirmeret. 78 (+5), og +9 samlet, delt 53. plads. ’Cuttet’ faldt på 10 over par – og de høje scores skyldes altså i høj grad de meget svære vejr betingelser.

De er alle tre med den afgørende kvalifikation, hvor Amalie Leth-Nissen støder til. Hun er som nummer 21 på WAGR (amatørverdensranglisten) direkte kvalificeret til Final Stage.

Det blev en god runde for Cecilie Finne-Ipsen, men ikke god nok. Modsat de andre spillede hun North Course (par 71) og var rundt i 72 slag, samlet 22 over par, og det var 12 for mange. Også hendes holdkammerat fra Smørum, engelsk-danske Eloise Healey må rejse hjem. Hun sluttede i 14 over par.

Blandt dem, der gik videre til final stage, falder bl.a. Amy Boulden, Louise Duncan og Emma Spitz i øjnene. Blandt dem, der går en mere usikker professionel fremtid i møde, vækker Patricia Sanz Barrio, Camilla Lennarth og Louise Stahle, de to sidste svenskere, genkendelse. Der kom seks svenskere, fem norske jenter, tre finner og en islænding videre.

Final stage spilles over 5 runder – 90 huller – fra lørdag til onsdag.

Foto: Jesper Vinzents

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om G4D Tour, der er klar med turneringerne i 2023
Næste artikelUgens tv-golf: Dobbelt op på Mauritius for Bjørn?
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.