Shane Ryan fra Golf Digest fik ideen til at undersøge, hvor mange der egentlig ved, hvad der ligger i ‘The Concession’ (indrømmelsen/ afståelsen), som den forgangne weekends WGC-golfbane er opkaldt efter.

Han spurgte 26 golfinteresserede. De 12 kendte historien, de 14 gjorde ikke. Så gav han sig til at spørge de professionelle, men mange af dem er så optaget af selv at lave historie, så de ikke interesserer sig så meget for den foregående golfhistorie. Fx anede Justin Thomas  og Tyrell Hatton ikke, hvad det drejede sig om, mens han fandt ud af, at spillere som Xander Schauffele om Jon Rahm kan historien på fingrene.

Der er måske brug for lige at fortælle historien. Efter en forrygende dramatisk og tæt Ryder Cup match i 1969, hvor 17 af 32 matcher gik til sidste hul, stod det 15½-15½, da Jack Nicklaus og Tony Jacklin (på billedet efter indvielsen af The Concession) gik op ad 18. fairway. Da de begge havde slået perfekte drives, spurgte Nicklaus: – Hvordan har du det?

Jacklin svarede: – Rædsomt.

Til hvilket Nicklaus kommenterede: – Hvis det kan trøste dig, har jeg det på samme måde.

Legendary golfer Jack Nicklaus speaks to media during the SOPA Images/LightRocket via Gett

Begge fik eagleputts på ca. 5 m. Jacklin pottede til godt en halv meter, mens Nicklaus havde næsten 2. Han holede, og derefter tog han Jacklins mærke og kastede det til ham med bemærkningen: – Jeg tror ikke, du ville have misset det putt, men under disse omstændigheder vil jeg slet ikkem give dig muligheden.

Tilskuerne var ellervilde. Hvilken fin sportslig gestus, og den har altid siden været nævnt blandt de fineste eksempler på sportsmanship. Uafgjort 16-16 betød, at USA beholdt trofæet, og det betød formentlig også, at Ryder Cup var sikker på at fortsætte, fordi det nu kunne siges, at USA ikke automatisk bankede Storbritannien og Irland.

Ikke alle amerikanere var enige med Nicklaus. Holdkaptajn Sam Snead var rasende, og adskillige havde samme mening.

Shane Ryan spørger sig selv og andre, om det putt var blevet givet i dag, og her er der også meget afvigende meninger. Pudsigt nok mener Rory McIlroy, at Webb Simpson ville være den, der var mest tilbøjelig til at eftergøre The Concession, mens Patrick Reed(!) ville være den mindst sandsynlige. Schauffele er ikke i tvivl om, at McIlroy med sikkerhed ville gøre det.

Nicklaus og Jacklin har designet den floridianske bane, der blev spillet på, sammen i 2006, og derfor var det logisk, at de døbte den ‘The Concession’.