Blandt hædersgæsterne ved sidste uges Valero Texas Open, der fyldte 100 år, var Hale Irwin, vinder i 1977, og Lee Trevino, Merry Mex, der sejrede i 1980. Lad os i forbifarten blandt tidligere vindere nævne Walter Hagen (1923), Joe Turnesa (1925), Byron Nelson (1940 efter omspil med Ben Hogan, der tre år i træk blev nr. 2, før…) Ben Hogan (1946). Sam Snead (1948-50) og Arnold Palmer (1960-61-62).

Trevino er som 82-årig stadig en flot fyr (billedet/ Getty), absolut ‘merry’ og et vandfald af veltalenhed, der i et tv-interview mindedes meget fra turneringerne og mente, at det var en fantastisk ting for Texas Open at blive spillet 92 gange på 100 år uden udsigt til at standse. Ikke mindst roste han de over 3000 frivillige, der hvert år ulønnet sikrer, at turneringen kan gennemføres: – Forestil dig, at de alle skulle have bare 1$ i timen’.

Han mente, at en af årsagerne til turneringens succés var, at i gamle dage lukkede pro’erne deres shops om vinteren og drog sydpå til Texas, og at det blev en god vane for stjernerne at spille Texas Open.

Trevino, der har 29 sejre på PGA, heraf 6 majors; som har spillet Ryder Cup seks gange med en sejrsprocent på 66,7, og som optrådte som sig selv i filmen om Happy Gilmore, blev to gange ramt af lynet uden varige mén, og hans humor var legendarisk.

Engang slog han græsset foran sin villa i Dallas, da en bil bremsede på vejen ud for. En hvid kvinde rullede vinduet ned og spurgte: – Hvor meget får du for at arbejde i haven?

– Intet ud over, at konen i huset sover med mig om natten.

Kvinden kørte lynhurtigt videre i chok.