Efter indførelsen af signature events for 80 spillere og Swing events for alle, er de sidstnævnte turneringer faldet i styrke, men ikke i præmiepenge. I Mexico Open at Vidanta stillede kun fire fra Verdens top-50 op og kun fire fra top-30 på FedEx Cup, men da Jake Knapp vandt en sensationel sejr i sin niende turnering som rookie på PGA, kunne han indkassere 1,458 mio. $ (godt 10 mio. kr).

Knapp er 29 år og mistede i 2021 sit kort til Korn Ferry Tour. For at have råd til at spille nogle mini tours samt turneringer på den canadiske tour havde han i ni måneder job som dørmand på en natklub. Derefter spillede han sig på Korn Ferry Tour og kvalificerede sig sidste år til PGA Tour.

Da han vandt i søndags, havde han kun fra tee ramt to fairways, og han ramte kun ni greens in regulation. De to fairways er det laveste antal, nogen PGA-vinder i sidste runde har præsteret på vej til sejr. Han korte spil kunne der intet indvendes imod, og det sikrede ham sejren i en duel med en anden rookie, Sami Välimäki fra Finland. På Gettys billede siger de to duellanter tak for spillet på 18. green.

Forrige artikelJake Knapp vandt – Olesen nr. 46
Næste artikelSvensk sejr i i ECCO Tour Spanish Open
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.