Rory McIlroy spillede med en rygskade – nogle spasmer i nederste del af ryggen, der forhindrede ham i at swinge for fuld kraft – og den førende spiller på FedEx Cup ranglisten, Scottie Scheffler, der gik ind til første runde med en fastsat score på 10 under par (2 bedre end Victor Hovland på andenpladsen, og 10 bedre end nummer 26-30 i feltet), lavede en triplebogey på 15. hul, så han med en 71’er (+1) straks faldt tilbage til delt fjerdeplads.

Tre spillere greb især muligheden da topfavoritterne havde problemer. Collin Morikawa (billedet) var startet på -1, og gik en fejlfri 61’er (-9) så han nu fører i 10 under par, side om side med Keegan Bradley, 63 (-7), og Viktor Hovland, 68 (-2). Både Morikawa og Bradley har desuden mulighed for at overbevise Ryder Cup-kaptajn Zach Johnson om at de skal have et af hans ‘picks’ på mandag, og mon egentlig ikke én runde var nok i den sammenhæng?

Adam Schenk og Russell Henley er på femtepladsen i 8 under par, og først som nummer syv, i -7, finder vi Rory McIlroy og Jon Rahm, sammen med Matt Fitzpatrick. Den østrigske Ryder Cup-potentielle Sepp Straka, gik 66 (-4) og er 4 under på 17. pladsen.

God afslutning

På LPGA Tours CPKC Women’s Open i Canada havde Nanna Koerstz Madsen en op-og-ned runde, som heldigvis sluttede ‘op’, med birdie på sidste. Efter fire bogeys og tre birdies ligger hun delt 31. i +1.

Turneringen føres af Japans Yuka Saso i -6, 1 slag bedre end svenske Linn Grant. Seks spillere deler tredjepladsen, blandt dem Canadas egen Alena Sharp, og Solheim Cup-spillerne Danielle Kang og Rose Zhang, samt den tidligere verdensetter Jin Young Ko.

Foto: Getty Images 

Forrige artikelStrålende udlæg af Nicolai Højgaard – og flere gode præstationer
Næste artikelEn golf-ferie med det hele, tak…
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.