Nicolai Højgaard leverede en virkelig flot præstation i første runde af D+D Real Czech Masters med en runde i 7 under par, 65. Han var under tæt opsyn af Ryder Cup vicekaptajn, Francesco Molinari, og Molinari kan vist ikke melde andet tilbage til sin kaptajn end at Nicolai er skarp og godt spillende.

Det var brormand Rasmus egentlig også, men et par fejl og en putter, der ikke rigtigt kunne vænne sig til de efter tour-standard temmelig langsomme greens, betød at runden blot blev i 2 under, 70, og det må siges at være skuffende. Også Rasmus var under Molinari opsyn. Edoardo Molinari. Og han var til gengæld sublimt puttende og gik en bogeyfri 66’er.

Scores var generelt lave. Finske Sami Välimäki startede med fem birdies i streg, så var han ligesom i gang. Han lavede fire mere på banens for9, som han spillede sidst og fører i 9 under par. Nicolai Højgaard deler andenpladsen i -7 med fire andre spillere, bl.a. Alexander Björk. Robert MacIntyre, der p.t. indtager de yderste direkte kvalifikationsplads til Ryder Cup, gik -6 og er på syvendeplads sammen med bl.a. Yannik Paul.

Thorbjørn Olesen gik i en anden ‘observationsbold’, med Adrian Meronk (-5) og Shane Lowry (-1). Thorbjørn kom rundt i -2, og ligger med Rasmus Højgaard og Jeff Winther på delt 44. plads, sammen med Christoffer Bring, som dog mangler tre huller.

Martin Simonsen spillede en flot formiddagsrunde i 67 (-5) og ligger på 11. pladsen, Niklas Nørgaard og John Axelsen er 1 slag dårligere på 19. pladsen, og Søren Kjeldsen  er -1, som nummer 75. Endelig er Oliver Hundebøll nummer 97 i par.

Tre i Top10

På Challenge Tour, der er i Sverige til Dormy Open, ligger Sebastian Friedrichsen nummer fem efter en runde i 63 slag, mens Jeppe Kristian Andersen er nummer otte, 1 slag efter. Her spilles Askersunds Gk til par 67 – normalt er det en par 72-bane – men alle par5 huller er reduceret til par4 i anledning af tourens besøg.

Frederik Birkelund og Joachim B. Hansen er også under pat i -1. Fire spillere deler føringen i 5 under par.

På LETAS spiller man Ahlsell Final på Elisefarm. Turneringen blev indledt onsdag, og efter to runder er Cecilia Finne-Ipsen på syvendepladsen i 2 under par. Turneringen føres i 5 under.

Også amatørerne Marie Eline Madsen (+1/20. plads) og Victoria Kristensen (+2/27. plads) og Puk Lyng Thomsen og Sofie Kibsgaard Nielsen, begge +2/27. plads, klarede cuttet. Det samme gjorde Fie Olsen (+4/40. plads).

 

Forrige artikelKlare signaler i Tjekkiet
Næste artikelTour Championship er helt åbent
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.