Danmark bekræftede onsdag sin status som en af Europas bedste golfnationer, da tre af de fire danske hold i EM for amatører kvalificerede sig til A-grupperne, hvor det gælder medaljer, mens det fjerde, drengene, leverede en flot indsats og sluttede lige uden for det fine selskab.

Størst var spændingen hos mændene i Sverige, hvor Frankrig og Danmark kæmpede om den sidste plads, og det med tre huller igen for den sidste spiller på hvert hold så ud, som om franskmændene ville skubbe danskerne i B-finalerne.

Så viste John Axelsen, at han har vundet en VM-titel og kan holde nerverne i ro. Han sluttede med tre birdies, og pludselig var Danmark to slag bedre end Frankrig, der bemærkelsesværdigt kun har fået et enkelt hold videre til A-grupperne. Irland sejrede i -19 og skal møde Danmark, der blev nr. 8 i +14, men skidt med de 33 slag i morgen. Nu skal der spilles hulspil!

Individuelt var det breddens triumf: 34. Rasmus Neergaard og Andreas Hillersborg +1. 45. Alexander Frances +2. 54 John Axelsen +4. 67. Hamish Browne +6 og 74 August Thor Høst +8.

Det var efter ni huller helt neglebidende for kvinderne i Italien, men så trak danskerne stille og roligt fra og blev nr. 6 i +6. Hjemmeholdet Italien vandt i -19 foran Sverige -15 og Tyskland, som Danmark nu ramler sammen med og ifølge landstræner Thomas Poulsen er er tilfredse med at møde. Svenskerne er favoritter, så det var vigtigt, at det ikke blev en syvendeplads.

Også her var det breddens triumf med Puk Lyng Thomsen og Sofie Kibsgaard i par som nr. 26, Cecilie Finne-Ipsen i +1 som 37, Karen Fredgaard og Cecilie B S Nielsen som 51 i +3.

Pigerne i Spanien spillede i 33 grader og hård blæst, og de brillerede ved at rykke frem som nr. 3 i +28. Italien vandt i +20, og Danmark møder i morgen Tjekkiet i kvartfinalen. Individuelt blev Anne Norman nr. 3 i -3 efter en fornem runde i -4, mens Amalie Leth-Nissen gik i -2 og  blev nr. 6 i +2. Natacha Husted blev 16 i +6 og Alberte Thuesen 20 i +7. Fornemt.

Drengene mistede deres A-chance på første dag, men på anden dag var de sjettebedst, så de kan godt ærgre sig over at have delt 9. pladsen med tjekkerne. Spanien vandt. Danskerne møder Finland torsdag.

Individuelt brillerede Sebastian Friedrichsen med  en tredjeplads i -2 efter at have spillet anden runde i -6.

Nu skal vi så se torsdag, hvilke danske hold der kan spille om medaljer på de to sidste dage.

Forrige artikelTo linksbaner ud til Sundet
Næste artikelRejsebrev fra Toscana (del 2)
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.