Sidste år var Arnold Palmer Invitational på Bay Hill Club & Lodge i Orlando den sidste turnering det lykkedes at gennemføre inden coronanedlukningen. Under meget vanskelige vejrforhold, lykkedes det Tyrrell Hatton (billedet) at slide sejren hjem i den prestigefulde invitationsturnering, som spilles i afdøde Arnold Palmers ånd og til hans ære.

I det hele taget har europæerne haft et solidt greb om turneringen de senere år. I 2019 vandt Francesco Molinari, og året inden Rory McIlroy, i 2017 og ’16 var der australske vindere i Marc Leishman og Jason Day, og man skal helt tilbage til 2015 og ’14 for at finde den seneste amerikanske vinder, Matt Every, som helt sensationelt vandt to år i træk. Tiger Woods har vundet turneringen ikke færre end otte gange, så mon ikke der bliver plads til en særlig hyldest til ham i løbet af ugen.

Alle de nævnte (undtagen Tiger, forstås) er med i årets udgave af turneringen, der efter planen skulle have indledt The Florida Swing, men det tyvstartede jo allerede i sidste uge, fordi WGC-turneringen blev flyttet fra Mexico til Bradenton syd for Tampa. Sidste uges vinder, Collin Morikawa, holder fri, det samme gør verdens nummer 1, Dustin Johnson, og Brooks Koepka, der blev nummer to i sidste uge. Men de to andre toere, Billy Horschel og Viktor Hovland, er kørt de små 200 kilometer til Bay Hill for at fortsætte deres gode form. Hovland har seks top6 resultater i sine seneste syv starter og kunne godt blive en faktor på Bay Hill. Af andre interessante navne i feltet er Paul Casey, der var stærk i Mellemøsten på European Tour, Lee Westwood, der driver bolden godt, hvilket er nødvendigt på Bay Hill, og så Jordan Spieth, som efter en pause i sidste uge skal forsøge at fortsætte sin opadgående formkurve, men næppe driver bolden godt nok til at vinde. Bryson DeChambeau har talt om at forsøge at gå efter greenen i drivet på 6. hul, der er et dogleg par5 rundt om en sø. Han vil definitivt forsøge i prøverunderne, men tør han i turneringsspil?

Eurosport 2/GOLFTV sender alle fire dage fra kl. 20-00 torsdag (fra 20.50 på Eurosport 2) og fredag og fra kl. 18.30 i weekenden. Morten Buckhøj kommenterer sammen med Andreas Hartø og i weekenden med Søren Hansen. Der er featured Groups fra kl. 12.45 på GOLFTV.

Nanna og Nicole på jagt

Der er ikke dansk deltagelse på PGA Tour, men hos kvinderne på LPGA er Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen naturligvis med i LPGA Drive On Championship på Golden Ocala i Florida.

Det er igen i denne uge et meget stærkt felt ført an af Korda-søstrene, som har vundet hver en af de to første turneringer i sæsonen, og Jin Young Ko, Sei Young Kim, Jeongeun Lee6, Lexi Thompson, Danielle Kang og mange flere. Skal danskerne gøre sig gældende, skal de virkelig finde topniveauet, men de viste i sidste uge, at de kan spille med om topplaceringerne.

V Sport Golf/Viaplay sender fra kl. 16-19, torsdag og fredag, og fra 20.30 til 23.30 lørdag og søndag.

Foto: Getty Images