Ni danskere stiller til start i Estella Damm  Andalucia Masters, der spilles fra torsdag på pragtfulde Valderrama. Blandt dem, Søren Kjeldsen, som vandt her tilbage i 2008 og ved den lejlighed rykkede ind i Top50 i verden som nummer 47. I dag er ukuelige og evigtunge Kjeldsen nummer 433 i verden, men han har sikret sig fuldt tourkort til næste sæson.

Det har Joachim B. Hansen og Lucas Bjerregaard endnu ikke, og det er derfor dem, der har klart mest på spil i turneringen, der har deltagelse af 10 spillere fra Top100 i verden med US Open-vinderen Matt Fitzpatrick som topnavn.

V Sport Golf sender fra kl. 14 torsdag-fredag, og fra kl. 13.30 i weekenden.

PGA Tours Zozo Championship har 31 ud af verdens p.t. 100 bedste med i feltet i turneringen, som vender tilbage til Japan efter nogle (corona)år i USA. Hideki Matsuyama er forsvarende mester og må være favorit på hjemmebane, selvom Xander Schauffele, Collin Morikawa, Viktor Hovland, Joohyung Kim og Cameron Young er højere placeret på OWGR.

Discovery+/GOLFTV/Eurosport 2 sender turneringen fra. kl. 05.00 torsdag til søndag, dog fra 04.30 lørdag.

Plads til Smilla

Det er også Discovery+/Eurosport/GOLFTV, der har kvindegolf på programmet i denne uge, hvor de sender fra LET’s Aramco Team Series New York fra kl. 19 torsdag-fredag, og fra kl. 18 lørdag. Der spilles kun tre runder og Emily Kristine Pedersen er med. Det samme er Smilla Tarning Sønderby (billedet), som har fået en invitation, der kan bidrage til at hun undgår tourskolen. Feltet toppes af de inviterede LPGA-stjerner Korda-søstrene, Lexi Thompson med flere, og der spilles på Trump Golf Links at Ferry Point.

LPGA Tour spiller ikke i denne uge, men LIV Golf er ‘hjemme’ i Jeddah i Saudi-Arabien til sæsonens syvende turnering, som kan følges på Viaplay Total fra fredag til søndag fra kl. 11 – og forskudt på V Sport Golf fra kl. 19 fredag og kl. lørdag-søndag.

Har man ikke fået golf nok, så sender Discovery+/GOLFTV sandelig også fra PGA Tour Champions’ SAS Championship fra kl. 20 fredag til søndag.

Foto: Tristan Jones/LET.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten ser på LIV-krigen
Næste artikelFerien går ikke altid til samme sted
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.