Det er så trist, så trist. Gamle venner bliver lige så meget uvenner, som PGA og LIV er, der rejses retssager på stribe, og LIV-spillere mister sponsorer på stribe – forhåbentlig bliver de geninvesteret i spillere på PGA Tour eller meget gerne på DP World Tour.

Vi har allerede længe vidst, at Phil Mickelson mistede sponsorer som Workday, KPMG og Amstel. Andre har mistet støtte fra firmaer som UPS, Royal Bank of Canada og Rocket Mortgage, og nu viser det sig, at inderen Anirban Lahiri er blevet omgående opsagt af Hero Matocorp og MasterCard, der begge er meget store i Asien. På Gettys billede spiller han LIV-turnering i Bangkok.

Bubba Watson forsøgte sig før turneringen i Bedminster med denne forklaring på, at han var gået over til LIV: – Min kone elskede det. Vi tog en beslutning, og nu er vi her. Det er ikke en individuel sport længere. Det er noget nyt, som vi ikke havde, og nu sætter vi det i søen.

Ikke mange troede på den forklaring, og der kom en meget forståelig reaktion fra LPGAs Angela Stanford: – De fleste veluddannede kvinder, såsom din kone, ville ikke ønske at modtage penge fra et styre, som undertrykker kvinder.

LIVs første forsøg på at få point til ranglisten i de to sidste turneringer i år er i øvrigt strandet på, at den komité, der bestemmer, hvem der skal have ranglistepoint, har besvaret deres let gennemskuelige ansøgning, som Morten Buckhøj skrev om forleden, med, at den ikke mener at have tid nok til at behandle ansøgningen, så det bliver i givet fald først næste år.

Bryson DeChambeau er ikke uden humor, når han konstaterer, at han ‘igen er gået fallit’: – Jeg har investeret mine nye millioner i min velgørenhedsfond, fast ejendom, et multisportskompleks og min familie – så jeg er helt broke igen!

En af hans fans konstaterer, at – Jeg er stolt af at være din ven, selv om vores definition af, hvad det er at være fallit, nok er noget forskellig.

Forrige artikelHistorien bag… Luke Donald
Næste artikelUgens tv-golf: Ni danskere på Valderrama og to i New York
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.