Sæsonen på DP World Tour nærmer sig sin afslutning. Der er kun to turneringer tilbage, begge med begrænsede stjernefelter.

I Sun City i Sydafrika er Gary Player GC vært for Nedbank Challenge. 66 spillere stiller op, blandt dem fem danskere og et par inviterede gæster i skikkelse af amerikanske Max Homa (arkivbilledet fra en tidligere sejr) og Justin Thomas.

Især Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen synes at have meget på spil, udover sejren. Thorbjørn ligger blandt de ti, der får mulighed for at spille PGA Tour næste år via Race to Dubai ranglisten, mens Rasmus Højgaard skal overhale fem konkurrenter for at opfylde den sæsonmålsætning. Men med en sejr vil både Marcus Helligkilde og Jeff Winther jo faktisk også kunne blande sig. Nicolai Højgaard er den femte dansker. Det kan blive seks, for Niklas Nørgaard er anden reserve i turneringen, som kan følges på V Sport Golf torsdag til søndag fra kl. 09.30

Lang rejse mod målet

Søndag sluttede den sidste af en stribe LPGA-turneringer i Asian med TOTO Japan Classic, og derefter fulgte en laaaang rejse til Florida, hvor sæsonens sidste turnering inden Tour Championship spilles på LPGA. Turneringen har den mundrette titel The ANNIKA driven by Gainbridge by Pelican, og mens Emily Kristine Pedersen og Nanna Koerstz Madsen er rejst fra Japan til Belleair, Florida, har Nicole Broch Estrup taget turen fra Danmark.

Emily skal forsøge, som minimum, at fastholde sin plads i Top80 på ranglisten, der sikrer fuld spilleret i 2024, mens Nicole, der ligger nummer 108 efter bare fem spillede turneringer, faktisk har muligheden for at sikre sig et tourkort ved at spille sig i Top100 eller måske endda Top80, men det kræver et topresultat.

V Sport Golf sender fra kl. 16 torsdag til søndag.

PGA Tour spiller Butterfield Bermuda Championship på Bermuda. Her handler fortsat for spillerne om at sikre sig fuld spilleret på touren for 2024-sæsonen.

Discoveryplus/Eurosport 2 sender torsdag-fredag fra kl. 18 og lørdag-søndag fra kl. 16.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelTirsdagsanekdoten med god, gammel humor
Næste artikelDansk succes: Nicolai Højgaard fører, Emily Pedersen på andenplads
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.