Tirsdagsanekdoten om elefantjagt og bumoer:

Hvad er farligt?

Politikens berømte sportsredaktør Magnus Simonsen, som ikke gik af vejen for at referere sportsgrene, han intet vidste om, kastede sig som ældre over golf og mødte ved en stor turnering Sam Snead. På et tidspunkt kom de til at diskutere elefantjagt, og i samtalens løb betroede Sam Snead ham: -Jeg er hverken bange for løver eller elefanter, men giv mig et putt på en halv meter …

 Medicinmand mod regnvejr

Peter Thomson (billedet/ Getty) er utvivlsomt bedst kendt for, at han vandt The Open ikke mindre end fem gange mellem 1954 og 1965, men han har også en stor del af æren for, at golf er blevet så udbredt i Asien og mange stillehavsnationer.

På sine PR-rejser for golfspillet oplevede han mange mildest talt usædvanlige ting. Fx spillede han en gang en lille turnering i Malaysia, der var ved at blive totalt spoleret af regn.

– Det virkede, som om regnen simpelthen var uendelig, fortæller han, – men så tilkaldte arrangørerne en Bumoo.

– Hvad det er for en? Ja, man finder ham ikke i en ordbog, men det er altså sådan en slags modsat regnmager. Nogen danser for at tilkalde regn i tørkeperioder. Denne Bumoo satte sig under et træ midt på golfbanen med en håndfuld knogler. Han byggede et smukt bål, ristede nogle hvidløg over det og viftede røgen i forskellige retninger og …. før vi næsten kunne opfatte det, var regnen væk.

– Bumoo’er er meget dygtige til deres arbejde og, fik jeg at vide, endda ganske billige.

Hm, det er formentlig kun, til de finder ud af, hvor meget de kan være værd for arrangører af alt muligt.

Forrige artikelNeergaard-Petersen og Hundebøll klar til Final Stage
Næste artikelUgens tv-golf: Stjernetræf i Sun City
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.