PGA Tour går fra den ene verdensberømte golfbane til den anden i disse uger, fra Torry Pines til Pebble Beach og nu til Riviera CC i Los Angeles-forstaden Pacific Palisades.

The Genesis Invitational er det nyere navn for turneringen, som tidligere gik under navnet Los Angeles Open, og som siden 1973 med bare to undtagelser er blevet spillet på Riviera CC. Banen er fra 1926, men har undergået flere re-designs, seneste foretaget af Ben Crenshaw og Bill Coore i 1992, som faktisk bragte banen tilbage til meget tæt på dens originale design. Adskillige verdensberømtheder – altså udover PGA Tour-spillerne – har trådt fairways og greens på den strengt private golfbane. Blandt medlemmerne gennem årene tælles Humphrey Bogart, Walt Disney, Dean Martin og Douglas Fairbanks, der var 1930’ernes svar på en vaskeægte action-stjerne i datidens Hollywood. Adskillige film er indspillet på banen, der ligger en enkelt gade syd for Hollywoods berømte Sunset Boulevard.

Tiger Woods har de senere år haft ’værtskabet’ for The Genesis Invitational, som er en af en lille håndfuld PGA Tour-turneringer med særlig status, hvor der gives ekstra FedEx Cup points (550 til vinderen mod normalt 500) og hvor der er ekstra mange penge at spille om – 9,3 mio. $ i samlet præmiesum og 1.674.000 $ til vinderen.

Stjernebesat felt

Turneringens mange point, penge og prestige tiltrækker naturligvis et meget stærkt startfelt med 121 deltagere, hvor 12 af verdens 15 bedste er med: Dustin Johnson, Jon Rahm, Justin Thomas, Xander Schauffele, Collin Moriawa, Rory McIlroy, Patrick Cantley, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Daniel Berger, Viktor Hovland og Tony Finau. Adam Scott er forsvarende mester og selvfølgelig også til start. Desværre er Tiger Woods jo ikke selv klar til turneringsgolf endnu. Og Sebastian Cappelen er der ikke blevet plads til i denne uge.

På grund af Covid-19 spilles turneringen i år uden tilskuere.

Der sendes live på GOLFTV/Eurosport 2 alle fire dage: Torsdag-fredag fra kl. 20-00 (torsdag fra 20.50 på Eurosport 2), Lørdag og søndag fra kl. 19 (fra kl. 21 på Eurosport 2). Jesper Knudsen og Søren Hansen kommenterer. Desuden er der featured group på GOLFTV fra et par timer inden selve transmissionen begynder.

Foto: Sidste års metser Adam Scott. (c):Getty Images

DEL
Forrige artikelKaren skal spille Augusta National: Jeg glæder mig helt vildt!
Næste artikelThomas Bjørn fylder 50 torsdag
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.