Der var storm over Odense GK hele onsdagen, og det gjorde finalerunderne til en dramatisk test for de otte spillere, der var tilbage i kampen om årets DM for juniorer.

Det bidrog også, at nogle flagplaceringer i det voldsomme vejr ikke bare var onde, men tæt på unfair, fordi de perfekte greens løb med hastighed 11 på stimpmeteret, men de unge talenter slap forbløffende godt igennem, og at man fandt de rigtige vindere i Amalie Leth-Nissen, Hjortespring og Jens Kristian Thysted, Smørum, var der ingen tvivl om.

Pigerne

Amalie Leth-Nissen var i kvartfinalen i -5 for 12. Nu var hun i semifinalen i -5 for 8, og selv om Christina Thouber, Kokkedal, ikke gav sig, var der nok tilbage til sejr 2&1. I den anden semifinale hindrede Helsingørs Mellissa Johansen med sejr 1-0 over Cecilie Leth-Nissen en søsterfinale.

Leth-Nissen var favorit i finalen, hvor stillingen var lige, efter at begge spillere havde vundet to af de fire første huller. Så kom Leth-Nissen i spidsen fulgt af fem delte huller. Hullerne 10 og 11 gik med et til hver side, hvorefter det pludselig gik stærkt. I den kraftige blæst vandt Leth-Nissen fire huller i træk i par til sejr 4&3.

Kampen om tredjepladsen vandt Christina Thouber 2&1 over Cecilie Leth-Nissen.

Drengene

Jens Kristian Thysted, Smørum bjergede sin finaleplads med 4&3 over Philip Sillesen Nilsson, Ikast Tullamore og fik Sebastian Steensgaard Nielsen, Furesø, efter at han vandt 2-0 over Oliver Ulrich, Lyngbygaard.

I finalen fik Nielsen formentlig et chok, da han slog tæt på en meget yderlig pind på par-3-hullet 7. Bolden var tør, men lå i strafområdet, og mens han hentede sin wedge, blæste bolden i vandet, og han måtte tilbage og slå fra den anden side af søen. Tredje slag gik over green, og femte havnede samme sted som første, hvorefter han gav sig, og Thysted vandt med sit nydelige udslag.

Flere gange var marginalerne mod Nielsen på tætte putts, og han var to ned, da de nåede hul 16 par-5, hvor Thysted slog et perfekt drive fulgt af en fremragende slag til 6 meter fra pinden. Nielsen slog næsten magisk et langt tredjeslag til en givet birdie, men så sluttede Thysted af i slagregn og storm med at hole sit eagleputt.

En fantastisk afslutning på en fin finalematch.

Ulrich vandt bronze med en sejr 3&2 over Nilsson.

På billedet ses medaljetagerne i begge rækker. Fv Ulrich, Nielsen, Thysted, Leth-Nissen, Johansen og Thouber.

DEL
Forrige artikelTeknologien lyver ikke: Sådan er dit golfsving
Næste artikelSimon’s investerer stort i banen
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.