Michael Paugan slår bolden afsted. Den nye simulator fortæller dig alt om dit sving.

Fun Sport i Vejle har investeret i en golfsimulator. Nu kan alle golfspillere få analyseret deres slag og dermed være i stand til at vælge det rette udstyr.

Michael Paugan fra Fun Sport kigger ud på banen – og retter blikket ned på golfbolden. Der lyder et hårdt “klonk”, da slaget kommer. Bolden farer afsted og fortsætter ind i en kunstig verden bag det hvide lærred, som hænger ned fra loftet. Frem med en ny golfbold. Nyt slag.
Vi befinder os i forretningen Fun Sport i Sjællandsgade, hvor indehaver Henning Mathiasen netop har installeret en golfsimulator i verdensklasse. Det er ikke, fordi medarbejderne har tid til at gå 18 huller – selvom det kunne friste. Investeringen på omkring 200.000 kroner handler om at kunne vejlede kunderne bedst muligt. Kort fortalt så giver teknologien dig mulighed for at vælge det rette udstyr.
Simulatoren fungerer ved, at golfspilleren slår en rigtig golfbold ind mod et projiceret billede. I samme øjeblik bliver slaget analyseret.

Stål eller grafit?
– Det er et anerkendt system, som også professionelle golfspillere benytter. For os er det et super værktøj, hvor vi meget hurtigt kan analysere folks sving og behov, fortæller Henning Mathiasen.
De fleste golfere er ganske almindelige “hygge-spillere”, som for eksempel kan være i tvivl om, hvilken type golfkølle de skal vælge. Stål- eller glasfiber/grafitskaft.
– Det kommer meget an på, hvilken hastighed man svinger med – og hvor præcist man rammer bolden. Analysen viser, om man rammer lige eller skævt. Forskellige jerntyper passer til forskellige golfspillere, siger Henning Mathiasen – og bliver afbrudt af Michael Paugans sving.
Klonk!
– Du kan se hans slag på den store skærm, boldkurven er den hvide streg. Bolden lander og triller ind på greenen. Computeren viser, hvor hårdt Michael slår, “club speed”, han fløj 134 meter, fem meter skævt. Tallene viser, om han slår ned eller op i bolden – og flere andre detaljer.
Det kan være ganske kompliceret at vælge skaft og hoved på golfkøllen ud fra sin egen eller andres fornemmelse. Simulatoren lyver ikke om dit sving.
– Dataene er 100 procent præcise; det er det fineste anlæg, du kan få i verden, fastslår Henning Mathiasen.

DEL
Forrige artikelEn ulv i fåreklæder
Næste artikelVærdige DM-vindere i stormvejr
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.