Simon’s Golf Club er i gang med en omfattende renovering af alle 27 huller.

Der er livlig aktivitet på Simon’s Golf Club i Nordsjælland, hvor man i foråret indledte en særdeles omfattende renovering af samtlige anlæggets 27 huller.
Det er et stort projekt til et tocifret millionbeløb, som blandt andet indebærer at samtlige bunkers bliver omlagt med Capillary concrete og Durabunker, så de i fremtiden vil holde deres facon og, hvilket er det allervigtigste, dræner perfekt selv i den kraftigste regn.
Det er faktisk klimaforandringerne, der er årsagen til, at Simon’s Golf A/S nu foretager den omfattende investering, siger selskabets direktør Morten Jæpelt.
”Vi har gennem de senere år oplevet, at vores bunkers havde stadigt sværere ved at klare de voldsomme mængder regn, der kommer i perioder, og tilbage i 2017 anlagde vi en forsøgsbunker på træningsbanen, med denne opbygning. Løbende har vi så evalueret hvordan den tog regnen i forhold til bunkers ude på banen, og resultaterne har været strålende, så nu håber vi, at det er det rigtige vi har gjort.”
Det er både golfbanedesigner Caspar B. Grauballe og Simon’s chefgreenkeeper Raymond O’Neill helt sikre på.

Raymond har ført nøje opsyn med alle de steder på banen, hvor der var problemer, og Caspar arbejdede tidligere for Martin Hawtree, der har designet de tre 9-hullers sløjfer og det var ham, der på vegne af Hawtree, tegnede den nyeste C-loop.
Nu har Caspar Grauballe fået lov til at gå hele anlægget igennem med tættekam, og det fører til ganske omfattende ændringer.
”Først og fremmest har det været min ambition at gøre de tre sløjfer mere ensartede, og føre dem up to date i forhold til sværhedsgrad. Spillerne i dag slår bolden meget længere, så der har været behov for at flytte eller nedlægge en del bunkers. Der er lavet flere run-off områder omkring greens på A- og B-sløjferne, og på C-sløjfen har vi fladet nogle områder ud, og gjort konturerne lidt ’blødere’. Ideen er, at banen skal være lidt mere spilbar og knapt så straffende for gennemsnitsgolferen, mens den samtidig bliver mere udfordrende for de bedste spillere,” siger han.

Forandret klima
Mange medlemmer og gæster vil glæde sig over, at bunkeren midt i fairway på C4 er fjernet og erstattet af to bunkers i siderne længere fremme, og på B8 er fairwaybunkers i højre fjernet, mens de karakteristiske bunkers i doglegget er rykket frem og ændret markant. ”Nu har gennemsnitsgolferen en vej frem,” siger Caspar Grauballe, der også har ændret markant på bunkers oppe omkring green. ”Green er kæmpestor, men visuelt får vi den til at se mindre ud. Det visuelle har i det hele taget betydet meget. Flere teesteder er blevet hævet for at give et bedre udsyn, og man kan se alle bunkers når man står overfor sine slag overalt på banen.”
Chefgreenkeeper Raymond O’Neill har gennem sine ti år på Simon’s bemærket, hvordan klimaet stille og roligt har forandret sig, og givet problemer.
”Der falder meget mere regn og det falder i kortere og kraftigere intervaller. Det har bunkers ikke kunne klare. Nogle steder har banen også haft svært ved at suge vandet. Der er nu lavet nye dræn, og med Capillary concrete i bunkers, og Durabunker kanter sikrer vi at de dræner lynhurtigt og at bunkers holder deres form. Ændringerne har også gjort vedligeholdelse lettere,” siger han.
Capillary concrete er en særlig porøs cementbund, der nu bliver støbt i alle bunkers. Durabunker er en speciel ombygning af bunkerkanterne med 4-5 lag tørv, som sikrer at kanterne altid står helt skarpe. Det er et team af specialuddannede arbejdere fra Storbritannien, der har arbejdet på banen siden marts.
C-sløjfen er den første, der er blevet færdig og den er taget i brug igen. I disse uger arbejdes der på B-sløjfen og senere på sommeren kommer turen til A-sløjfen. Morten Jæpelt forventer, at hele anlægget står færdig renoveret til august. Der spilles hele tiden på to sløjfer, så arbejdet påvirker medlemmer og gæster i minimal grad.

Forrige artikelVærdige DM-vindere i stormvejr
Næste artikelGode råd til valg af bold
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.