Dustin Johnson lavede otte birdies, spillede tredje runde af PGA Championship på TPC Harding Park i 65 slag (-5), og bragte sig alene i spidsen for årets første major.

Det var højdepunktet på en vild tredje runde, hvor føringen hele tiden skiftede. Otte forskellige spillere stod øverst på leaderboardet i løbet af dagen – til sidst altså DJ i -9, et slag bedre end et par unge løver i jagt på deres første major; Cameron Champ, der kommer fra San Francisco-området og vil være en meget populær mester, som da han vandt Safeway Open sidste efterår og Scottie Scheffler, som er rookie på touren og kvalificerede sig via Korn Ferry Tour for bare lidt over et år siden.

Endnu et slag efter dem, lurede på fjerdepladsen ligger endnu en af de helt unge, Collin Morikawa, den engelske veteran Paul Casey og Brooks Koepka, som med en sejr vil vinde Wannamaker Trophy for tredje år i træk, en bedrift man ikke har set siden Walter Hagen engang i 1920’erne vandt fire år i træk, dengang det var en hulspilsturnering.

Indenfor tre slag af Dustin Johnson finder man desuden Bryson DeChambeau, Tony Finau, Justin Rose, Daniel Berger, Jason Day og Tommy Fleetwood og der er så meget kvalitet i det dusin, at vi må gå ud fra at der er blandt dem vinderen skal findes.

Forude venter en vild finalerunde, som kan følges på V Sport Golf og Viaplay.

Foto: Getty Images