– Ikke mere pes. Nu laver vi den runde!

… sagde Jeff Winther (billedet) ifølge interviewet med Michael Lehrmark til sin caddie efter tredje runde af Open de España, og han lod handling følge ord med en bogeyfri runde med seks birdies og en eagle: -8 og -13 i alt. Det rakte til en delt fjerdeplads, og glædeligt var en af dem, han delte med, Joachim B. Hansen, som gik i -5. Hansen har dermed sikret sit ET-kort for 2020. Dejligt.

Et kort øjeblik lå de to danskere på delt andenplads, men førerboldene havde naturligvis birdies i sig. Ikke mindst Jon Rahm, der med sejren i -22 vandt for femte gang i 39 turneringer på European Tour. Det er ti hurtigere end Seve Ballesteros, og han er kun 23 år. Han sluttede fem slag foran Rafael Cabrera-Bello og to mere foran turneringens sensation, Samuel Del Val.

Lalla Aïcha Challenge Tour

Sidste runde af turneringen i Rabat var ikke Nicolai Højgaards mest gnistrende, men han holdt stilen hele vejen, selv om han fik en bogey på 3. Resten af runden lykkedes det at score to birdies, og det gav ham en samlet placering som nr. 4 i -10. Dermed rykker han frem som nr. 24 på Order of Merit og har stadig chancen for at erobre ET-kort som en af de 15 forreste, for sæsonens sidste turneringer er også dem med størst præmier.

Turneringens sensation med danske øjne var imidlertid Oliver Hundebøll, der ikke lod sig mærke med tilbageslaget på de afsluttende huller lørdag, men gik søndag i -6 med bl.a. to eagles på kortet. Han blev dermed nr. 3 i -11 og er pludselig dukket op som nr. 72 på Order of Merit.

Martin Leth Simonsen havde en ærgerlig afslutning og blev nr. 27 i -3. Han ligger aktuelt som 31 på Order of Merit, hvor Benjamin Poke er nr. 37 og Mark Haastrup nr. 44.

 

Forrige artikelBliver 2019 et mellemår?
Næste artikelSå vandt Niklas Nørgaard Møller
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.