På næsten alle toure er situationen uafklaret før årets sidste måneder, og det kan stadig blive et jubelår, men det kræver nogle fornemme sæsonafslutninger af mange på vippen

Med kun et par måneder tilbage af sæsonen 2019 er mange danske spilleres årsresultat stadig uklare. Lad os tage en rundtur.
PGA
I USA har vi i den PGA-sæson, der allerede er i gang, to med fuldt kort, Lucas Bjerregaard og Sebastian Cappelen. En unik situation.

European Tour
Indtil Nicolai Højgaard blev nr. 2 i KLM Open, havde danskerne ikke vist meget på årets ET. Det afspejles på Race to Dubai, hvor de danske placeringer aktuelt er: 48. Lucas Bjerregaard. 89. Søren Kjeldsen. 90. Jeff Winther. 117. Joachim B. Hansen. 131. Nicolai Højgaard. 146. Thomas Bjørn. 183. Lasse Jensen.
Thorbjørn Olesen er midlertidigt fjernet fra listen, mens han er suspenderet. Kjeldsen og Winther er sikre på at få deres kort fornyet, og Bjørn har en plads ad anden vej. Når listen renses for spillere, der ikke opfylder de normale kriterier, er der formentlig kort til 119 spillere i 2020, så det bliver spændende for Joachim B. Hansen og – som nævnt andetsteds i dette nummer – Nicolai Højgaard.

Challenge Tour
Order of Merit hedder ikke længere Road to Oman. Meget pludseligt blev Road to Mallorca introduceret i stedet omkring 1. august, og dermed ændredes spillestedet for Grand Final også til Alcanada, der ligger i udkanten af turistmagneten Alcudia, og præmiesummen i turneringen er 420.000 €, årets næststørste. Som sædvanlig deltager top-45 på … Road to Mallorca.
Der er seks turneringer tilbage på årets Challenge Tour. Danske spillere startede året, som om de skulle tage 4-5 af de 15 kort, der fra toppen af Order of Merit gav adgang til ET 2020, men i årets løb er de gledet bagud, så de, der har begrundet håb om placering i top-45, nu er:
26. Rasmus Højgaard. 27. Martin Leth Simonsen. 35. Benjamin Poke. 44. Mark Haastrup.
Benjamin Poke har på det seneste virket som den mest stabile, men lad nu de andre vise, at de er bedst først og sidst.
Der har været et par ugers fri, så alle kan vende forfrisket tilbage. Normalt ville man afvente resultatet i Kazakhstan, der plejer at have en kæmpe præmiesum, men denne turnering er væk i år. I stedet er det de kinesiske turneringer Hainan Open og Foshan Open, der har store pengepræmier, hhv. 350.000 og 500.000 €. Her gælder det virkelig.

Q-school
ETs ubarmhjertige Q-school, der er et lillebitte nåleøje for mange hundrede spillere, er i gang.
Antallet af turneringer på stage 1 er udvidet fra 8 til 10, og i de fleste er der dansk deltagelse.
Usædvanligt få danskere var taget til Fleesensee i Tyskland, man amatøren Andreas Hillersborg lå med i toppen hele vejen og sikrede sig en plads på stage 2.
Meget flere var taget til Ebreichsdorff i Østrig, hvor Marcus Helligkilde efter en fantastisk anden runde i -10, endda med en bogey, sejrede i -18, men også Peter Launer Bæk og Mathias Gladbjerg som 11 i -12 fortsatte.
Siden er der dansk i Bogogno, Italien og på Golf d’Hardelots i Frankrig, hvor Mads Vibe-Hastrup er en overraskende deltager.
Siden træder adskillige danskere ind fra Challenge Tour og European Tour, og det bliver meget spændende, hvor mange vi kan få med på ET i 2020.

Nordic League
Fem spillere får CT-kort fra Nordic League, som nærmer sig afslutningen. Det skal gå meget galt, hvis ikke Niklas Nørgaard Møller får sit kort, men det er stadig meget spændende for Nicolai Kristensen, der ligger som nr. 4, men har to spillere umiddelbart bag sig.

LPGA og LET
Såvel Nicole Broch Larsen som Nanna Koerstz Madsen er ved at have god rutine på LPGA og er kandidater til at blive første danske sejrskvinde.
På LET er der heller ingen kortproblemer: Koerstz Madsen er nr. 37, Broch Larsen nr. 42 og Emily Pedersen nr. 50, men det bliver spændende, hvem der bliver de næste på det niveau. Talenterne står i kø.

Forrige artikelRegelquiz: Undskyld min fejl!
Næste artikelWinther, JB Hansen (ET), Rasmus Højgaard 4 (CT) alle på delt 4. plads, Hundebøll nr. 2
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.