European Tour har ingen turnering i denne uge, men der er alligevel masser af interessant tv-golf i vente.

Kvindernes femte og sidste major, AIG Women’s British Open spilles på Woburn i Milton Keynes med den unge englænder Georgia Hall som forsvarende mester. Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen er begge med i det stærke felt, og vi må håbe at det går lidt bedre end i sidste uges Evian Championship, hvor de begge sluttede i den tungeste del af finalefeltet. For Nanna Koerstz Madsen er det ved at være sidste udkald hvis hun skal spille sig i nærheden af en plads på Solheim Cup-holdet, men som man kan læse i GOLFBLADETs store interview med Nanna i det blad, der i klubberne netop nu, så har Solheim Cup ikke den store prioritet for hende.

Som sædvanligt er det de koreanske kvinder, der har favoritværdigheden, kan Jin Young Ko for eksempel vinde sin anden major i træk? Og det bliver spændende at se om Lexi Thompsons missed cut i Evian var en enlig svale eller et udtryk for et reelt formdyk. Viasat Golf/Viaplay sender alle fire dage fra Women’s British Open med Iben Tinning og Henrik Levysohn som kommentatorer.

Sæsonafslutning

På PGA Tour er det sidste chance for at spille sig ind i FedEx Cup slutspillet for en lang række spillere, når den regulære sæsons sidste turnering, The Wyndham Championship, afvikles på Sedgefield GC i North Carolina. Ad de store stjerner er blot Paul Casey fra FedEx Cup’ens Top10 til stede – der er ellers 2 mio. dollars i Wyndham Reward at spille om. Flertallet af de spillere, der ligger lige omkring Top125 på ranglisten lige nu, er selvfølgelig til start. Det er danske Lucas Bjerregaard også. Han har taget i mod en invitation i håb om selv endegyldigt at kunne afgøre om han sikrer sig et kort til 2019-20 sæsonen på PGA Tour. Efter WGC-FedEx St. Jude Invitational har Lucas 394 point, og Alex Noren ligger på den afgørende 125-plads med 363 points, så rigtig meget skal gå galt hvis ikke Lucas Bjerregaard om få dage også officielt kan kalde sig ’medlem af PGA Tour’.

Blandt de øvrige spændende navne i feltet er de tre ny-professionelle Matthew Wolff, Collin Morikawa og norske Victor Hovland. De to første har imponeret helt utroligt og begge allerede vundet på PGA Tour inden for deres første syv uger med sponsor-invitationer og Special Temporary Membership, og har dermed kvalificeret sig til FedEx Cup slutspillet. Kan Viktor Hovland gøre dem kunststykket efter? Turneringen kan følges på GOLFTV alle fire dage, de to første dage i samsending med Eurosport 2. Anders Sigdal og Andreas Hartø kommenterer.

Udenfor tv-dækning er det værd at holde øje med Challenge Tour, der spiller i Vierumäki i Finland. Her har en hel del danskere brug for et godt resultat i bestræbelserne på at komme med Challenge Tour Grand Finals og forhåbentlig spille med om de 15 pladser, der kvalificerer til European Tour. I øjeblikket er Rasmus Højgaard som nummer 14 og Martin Leth Simonsen (18) de bedst placerede danskere.

Foto: Sidste år vandt Georgia Hall Women’s British Open. (c) Getty Images.

Forrige artikelDen forsvarende mester har mistet trofæet
Næste artikelHvad pønser Mizuno på?
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.