Når AIG Women’s British Open begynder i morgen er det med den unge englænder Georgia Hall som forsvarende mester, og hun har vakt en hel del opmærksomhed, da hun mødte frem på Woburn til sit titelforsvar; hun har nemlig mistet trofæet, som hun vandt på Royal Lytham & St. Annes for et år siden.

Ifølge Golfweek så blev hendes Women’s British Open trofæ stjålet fra hendes bil for to måneder siden udenfor managementfirmaet IMG’s kontor i det vestlige London. Trofæet lå i bagagerummet i den originale æske, og mens Georgia var til møde, knuste tyveknægte en siderude i bilen og løb med trofæet. Det skete midt på dagen.

”Jeg ved ikke om de vidste, at det var mig eller ej. Trofæet var i sin kasse. Mine golfkøller lå også i bagagerummet, men dem tog de ikke,” siger Georgia Hall til bladet.

Originalen er i sikkerhed

Hvorfor hun havde det kostbare trofæ i sin bil, melder historien ikke noget om, eller rettere, det kan Georgia ikke lige forklare, men den positive udgang på historien er, at det heldigvis ikke var originalen. Det står trygt og godt i Royal & Ancients klubhus i St. Andrews. Som vinder modtager man en kopi af trofæet, som har en anslået værdi af omkring 40.000 kr. Georgia Hall har indledt en forsikringssag, og ifølge IMG’s talsmand vil hun få en ny kopi.

Siden sidste år har turneringen skiftet sponsor, så man har allerede bestilt et helt nyt trofæ til dette års vinder. Hvis det igen bliver Georgia Hall har hun nok lært at opbevare det et lidt mere sikkert sted end i bagagerummet på sin bil.

Foto: Georgia Hall med original trofæet til dette års Women’s British Open. Hendes egen kopi fra sidste år er blevet stjålet. (c) Getty Images

Forrige artikelTange Sø Golfklub gør noget for sikkerheden
Næste artikelWomen’s British Open og sidste chance
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.