Nicolai Jarl Lenskjold, golfrådgiver hos Golfexperten i Aalborg, giver her fem bud på, hvad der vil trende i den nye golfsæson.

Ved Peter Bugge

En ny klassiker

Fodtøjet skal være i orden, når man tilbringer så mange timer i et par sko. FootJoy har sendt en ny serie, Premiere Series, på markedet, som afløser for de populære Icon og DryJoys. De nye sko er både lettere og billigere.
– Det er en smuk sko. Jeg var stor fan af DryJoy, men den var så tung. Det er den ikke længere. Den har stadig det klassiske look, men vejer ikke nær så meget, fortæller Nicolai Jarl Lenskjold, om de nye sko, der fås både med og uden spikes.
– De sælger rigtig godt. Mange, der måske er gået væk fra de klassiske sko pga. pris og vægt, er kommet tilbage, fortæller han.

Plads til det hele
– Noget af det hotteste inden for bags, det er de såkaldte divider-bags, eller inddelingsbags, hvor alle jernene har deres eget rum. De sidder låst fast, de blander sig ikke – og bags er store. Og så har de mange, store lommer, fortæller Nicolai Jarl Lenskjold og demonstrerer tre forskellige fra Big Max. De fås både i almindelige, vandafvisende og vandtætte. Hvor sidstnævnte er dyrest. Den almindelige har dog regnslag med. Så uanset hvilken, du vælger, er baggen beskyttet mod regn.
– De har været fremme nogle år, men der er flere og flere, der bruger dem. Nogle leverandører synes måske ikke, det er så pænt. Men de laver dem, fordi der er så stor efterspørgsel, forklarer han – og giver et godt råd, hvis man investerer i den vandtætte udgave.
– Man skal være opmærksom på, at lynlåsen er skrøbelig på en vandtæt bag, så man skal være en lille smule nænsom. Der er god plads i lommerne, men de skal ikke proppes.

Helt rå bold

Wilson har sendt en ny bold på markedet – Staff Model R – som adskiller sig markant fra alle andre bolde. R står nemlig for Raw. Det vil sige en helt rå bold uden den sædvanlige, hvide maling.
– Det har de gjort, fordi de mener, der er alt for mange bolde på markedet, der er malet ujævnt. Og det har indflydelse på boldens flugt. Så ved at fjerne malingen mener Wilson, at bolden vil få en meget renere boldflugt, forklarer Nicolai Jarl Lenskjold om konceptet, der er så nyt, at Wilson endnu ikke har fået patent på det.
Bolden er lige som andre topbolde 4-lags urethane – ulempen ved den rå bold er, at den ikke føles som andre golfbolde. Og meget hurtigt bliver beskidt.

Cobras letvægter

Cobra introducerede sidste år deres nye King Radspeed jern, som vejer mindre og dermed skulle være lettere at slå.
– På toplinjen har de puttet et insert af kulfiber ind for at fjerne noget vægt. Så den kan hjælpe dem, der har svært ved at få fart i køllehovedet og dermed højde og længde. Den vejer mindre, og hullet på bagsiden er fyldt med et 3D-print i plastic, som heller ingenting vejer, fortæller Nicolai Jarl Lenskjold om det nye letvægts-jernsæt.
Jernene er alle udstyret med Cobra Connect sensorer i grippet, så det er muligt at lagre alle slag fra runden. Hvis man vil gøre bruge af det, skal der dog downloades en app, der koster penge efter en gratis prøveperiode.
– Sættet kan bruges af højhandicappere og ned til dem med 15-20 i handicap. Bemærk dog, at jernene er stærkt loftet – så 8-jernet svarer måske til et 7-jern i dit gamle golfsæt, siger Nicolai Jarl Lenskjold.

Let og simpel trolley

I gamle dage var en trolley groft sagt et par rør og et håndtag. Men teknologien i trolleys udvikles hele tiden.
–¬ Jo mere bekvemt og simpelt, det er, des bedre. Samt hvor meget, den fylder, fortæller Nicolai Jarl Lenskjold og demonstrer Big Max Autofold FF som et eksempel. Her hiver man bare i en strop, og vognen folder sig ud. Når den er pakkes sammen, folder baghjulene sig ind, så den stort set intet fylder, men sagtens kan ligge oven på et skab eller bag i en bil.
Der er også kommet godt gang i salget af elvogne, selv om det danske marked halter noget efter eksempelvis det engelske og svenske
– Når folk ser en elvogn, tænker mange: ”Uha, det er kun for pensionister”. Det skal vi have ændret. Fordelen ved en elvogn er al den energi, du sparer på runden. Den kan du så bruge på dit golfspil. De bliver nemmere og nemmere at slå sammen. De vejer også mindre – det gælder både materialer og batterier, afslører Nicolai Jarl Lenskjold.

DEL
Forrige artikelBurns tog første sejr – Bjørn sluttede langt fra toppen
Næste artikelGolfskud i Give
Avatar
John Kristensen, 57 år, er ejer af MagMedia, som udgiver aviserne GOLFBLADE, TENNISAVISEN og SKIAVISEN. John er uddannet cand.merc. i afsætning fra CBS, og har mere end 30 års erfaring fra udgivervirksomhed. John spiller gerne golf når tiden tillader det.