Begge de danske spillere i PGA Championship på Bethpage Park i New York klarede cuttet. Lucas Bjerregaard som nr. 26 i par og Thorbjørn Olesen i +3 som nr. 57.

Olesen var først på banen og lå tidligt på runden i +5. Siden kom han tilbage til +3 og holdt sig der. Da han kom i klubhuset, lå han nr. 68, og selv om cuttet var ved 70 og lige, var der ingen fare. Til slut var cuttet rykket til +4.

Selv dette cut betød farvel til bl.a. Tiger Woods, Sergio Garcia, BubbaWatson, Branden Grace, Ian Poulter, Bryson DeChambeau, Patrick Reed, Marc Leishman og J. B. Holmes.

Lucas Bjerregaard startede meget sikkert på hul 10, men efter få huller svigtede driveren gentagne gange, og det var en præstation at nå halvvejs med ni pars. På for-9 kom udsvingene, men heldigvis med en birdie mere end bogey. Hans fighterevne er beundringsværdig, og kommer driveren på plads, sniger han sig mindst op i top-20.

Brooks Koepka er stukket alvorligt af i toppen. I -12 er han syv slag foran Jordan Spieth og Adam Scott, der gav putteopvisning fredag.

Et hurtigt blik rundt i resten af verden siger, at Emily Pedersen var langt fra cuttet på LET, Victor Østerby spillede sig frem som nr. 3 i -6 i TanumStrand Fjällbakka Open på Nordic League, mens Malene Krølbøll i +3, sidste runde i par, sluttede som nr. 33 i Symetra Classic.

Forrige artikelBeskeden dansk majorstart
Næste artikelTredjeplads til Niklas Nørgaard Møller
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.