To af Danmarks absolut bedste kvindelige elitespillere skifter til Smørum Golf Klub. Amalie og Cecilie Leth-Nissen har haft hele deres golfmæssige opvækst i Hjortespring Golfklub, men er nu skiftet til naboklubben Smørum.

“Vi er nået til et sted i vores udvikling, hvor et skifte til Smørum virker som et godt næste skridt at tage,” siger pigerne, der er hhv. 16 og 18 år gamle, og begge var på det pigelandshold, der forrige år vandt EM.

Pigernes far, Christian Leth-Nissen, siger til GOLFBLADET at han og Smørum har været ‘i dialog’ de senere år om Amalie og Cecilie, men at man har vægtet tilhørsforholdet til Hjortespring højt. Både Cecilie og Amalie fortsætter da også som medlemmer af Hjortespring, hvor de kan gå over for at træne og spille.

 JESPER VINZENTS
Amalie Leth-Nissen (foto Jesper Vinzents).

“Da Anders Danielsen forlod Hjortespring for at blive landstræner og træner i Smørum, valgte vi at følge med ham, og har i de seneste tre år trænet stort set fuld tid i Smørum, hvor faciliteterne og elitemiljøet bare er et andet. Derfor er skiftet helt naturligt,” siger han.

Både Cecilie og Amalie forventer at være en del af Smørums hold i Elitedivisionen når Smørum indleder sæsonen mod de regerende danmarksmestre fra Helsingør 8. maj.

Foto: Stort foto, Cecilie Leth-Nissen, lille foro, Amalie. (c)Jesper Vinzents.