Amerikaneren er den første siden Curtis Strange i 1989 til at vinde US Open to år i træk. Dustin Johnson nedlagt af USGA på moving day, mens Tommy Fleetwood kom tæt på såvel omspil som rekordrunde

Masser af tålmodighed og mange gode slag. En bevidsthed om, at – Ingen tror mere på sig selv, end jeg gør! En realisme i, hvilke slag der var nødvendige, og hvilke angreb, der ville være for farlige.
… alt det lå bag den 28-årige floridianer Brooks Koepkas overraskende titelforsvar på Shinnecock Hills.

Lige så overraskende var det, at den værste udfordring til slut kom fra Tommy Fleetwood, der næsten gentog Daniel Berger og Tony Finaus kunststykke fra lørdag – at komme bragende bagfra og tage spidsen. Med birdies på 2, 3, 6 og 7 var han med helt fremme. En bogey på 9 satte ham midlertidigt tilbage, men fire birdies i træk på 12-15 sendte han frem på andenpladsen. Såvel på 17 som 18 havde han realistiske putts for en rekordrunde på 62 slag, og især på 18 kom han meget tæt på.

I +2 havde englænderen sat en overligger, som det flere gange så ud, som om Koepka ville få svært ved at krybe over, men han reddede sig ud af flere hårde problemer og klarede sig.
Man havde forventet andre angreb bagfra, men det eneste virkeligt farlige kom fra Patrick Reed, der fik birdie på fem af de første syv huller, før han løb ind i en bogey. Dustin Johnson, som havde virket som en sikker vinder på turneringens første dage, var aldrig langt bagude, men virkede mentalt drænet efter den barske lørdag.

Henrik Stenson var blandt dem, der aldrig fik gang i sidste runde, men som dog fik andel i femtepladsen i denne slutstilling:
1. Brooks Koepka, USA +1. 2. Tommy Fleetwood, England +2. 3. Dustin Johnson, USA +3. 4. Patrick Reed, USA +4.5. Tony Finau, Xander Schauffele og Daniel Berger, USA, Tyrell Hatton, England og Henrik Stenson, Sverige +5. 10. Webb Simpson, USA og Justin Rose, England +7.
Jason Day, Tiger Woods, Rory McIlroy, Martin Kaymer (+18!) m.fl. missed cuttet, mens folk som Hideki Matsuyama og Rickie Fowler faldt ved vejsiden lørdag og fik en slags revanche med runder i hhv. -4 og -5 sidste dag.
En mærkværdig US Open, hvor sidste dag næsten var et antiklimaks efter den dramatiske og kontroversielle moving day … men fornemt af Brooks Koepka.

Forrige artikelVulkanudbrud ødelægger golfanlæg
Næste artikelFaldo-banen der forsvandt!
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.