Mange af hullerne i Vallensbæk er flade som en pandekage, men der er alligevel en del udfordringer. Især greens, som er formet som en omvendt tallerken, kan drille.

Klubhuset i CGC Golf Club summer af liv. Klubbens 920 medlemmer, heraf 31 juniorer og de 5 klubber-i-klubben er særdeles aktive, mens restauranten og den store proshop givetvis også er med til at skabe aktivitet i klubhuset.
Der er ingen undskyldning for ikke at varme op! Driving rangen står som et markant bygningsværk i to etager lige ved siden af klubhuset. 20 båse på nederste etage, og 20 på øverste.

Det var midt i 80érne, at der på en næsten bar mark blev sået græs til en golfbane i Vallensbæk lidt uden for København. Træerne er siden vokset i højden og de fire-fem meter høje træer som står i rækker og grupper på siderne af fairways giver ikke alene banen karakter, men kommer også let i vejen, hvis drivet er kommet ud af kurs.
Banearkitekterne Frederik Dreyer og Olesen har designet banen, som fik et markant re-design af banearkitekt Ron Kirby i 2004.

Banen har ry for at være let at spille, men ofte går det anderledes. Ud over de karakteristiske ondulerede greens, som bestemt er en prøvelse, kan man tælle 5 doglegs, og et par søer, som man ikke kan se med det blotte øje, snupper hurtigt en bold eller to.

En sirligt anlagt parkbane

Åbningshullet er et par 4 hul på 366 m fra Tee 59. Der er rækker med træer i både venstre og højre side, som umiddelbart ikke volder de store problemer, medmindre man slår en gedigen skævert. Et forholdsvis let hul, der er godt at komme i gang på.
På Hul 2, et par 5 hul på blot 441 m fra Tee 59, er det overkommeligt at lande bolden på green i tre slag. Der er langt ud til out of bounds i venstre, mens en stor sø langs hele højre side af greenkanten kan være drilsk i indspillet, ikke mindst fordi green hælder mod søen. Rådet for de lokale lyder:” Den skal spilles ind i venstre side!”

Fairways står godt, og der en klar overgang mellem fairways og semirough. Sommerens vejr med en god blanding af sol og regn har været med til at hjælpe greenkeeperne.

Hul 3, et par4-hul på 352 m, er et brag af et hul. Fra teestedet er der god udsigt til hulforløbet, der først går lidt ned, passerer en å, for derefter at hæve sig mod green. Man skal ikke drive for langt, for så er der mulighed for at nå søen, mens et kort udslag gør at åen på tværs af fairway kommer i spil.

De første huller slår tonen godt an og viser, hvad der er i vente; den åbne parkbane med forholdsvis brede fairways inviterer til at bruge driver, mens den genstridige semirough sagtens kan lægge et slag til scoren – sådan bør det vel også være. Høj rough er stort set ikke eksisterende.

De omvendte tallerkener

Der er delte meninger om greens, der i stor udstrækning er designet som en omvendt tallerkener. Nuvel, det kan give både ærgrelser og smil på læben, når bolden tilfældigt springer i den ene eller anden retning. Og pin-placeringen kan yderligere være med til at drille enhver, men plejen af greens i top.

Vi spillede en forrygende runde, skød lavt og scorede hhv. 39 og 40 stableford point. Solen havde udtørret greens, og det viste sig, at den bedste recept var at spille kort af green og lade bolde hoppe et par gange mod pinden. På samme måde som man ville spille en linksbane, som normalt har faste greens.

Hul 7 er et smukt par 3 hul, kort men alligevel med udfordring i form af de to bunkers i forkanten af green, og som regel står flaget lige midt imellem.
Hul 8 er et super golfhul. Du skal bruge driver for i to slag at nå green på det 373 meter lange par 4 hul. Det kan let give problemer, fordi fairway fra tee er smal, og fordi der langs begge sider er tæt af træer. Først efter 170 meter er man fri af træer, og kun i den ene side, så udfordringer her er at slå et langt og lige drive.

Tjek Hul 12!

Hul 12 er et af banens bedste huller. Det er et kort par 4 hul på 324 m fra Tee 59, der går dogleg og har en å i spil. Man kan fint slå ud men en driver, men fairway falder kraftigt mod højre – og det kan man ikke se, så man kan nemt ende i krattet i højre. 2-slaget over åen er lige til med en stor green, der tager godt imod.
Hullerne 14 og15 er to ganske flade og lige huller. Der er ikke rigtigt noget i spil ud over bunkers, og hullerne virker anonyme.
Det ændrer sig på hul 17, et kort par 4 hul på 282 m fra Tee 59, som viser sig at være sværere end ved første øjekast. Søen fanger de bolde, der bliver for korte i udslaget, og slår man et forholdsvis langt sliced slag fanges bolden af træer eller bunker. Ligger udslaget, hvor det skal er det et nemt hul!
Afslutningen på runden er et par5-hul, der blot kræver tre middellange slag. Der er en del udfordringer på CGC, men man kan som regel redde sig ud af problemerne uden den store straf.

Copenhagen Golf Center, CGC
Golfsvinget 16-20
2625 Vallensbæk
Tlf.: 43 64 92 93
e-mail: info@cgc.dk
www.cgc.dk

Greenfee

18 hulsbanen 400 Kr.

Vintergreen greenfee 200 kr.

9 huls Pay & Play banen

Greenfee 150 kr.
Pay & Play banen har sommergreens hele året.

Drivingrange
Åbningstider fra daggry til kl. 21.00

Forrige artikelThorbjørn erklærer sig uskyldig i krænkelsessag
Næste artikel10-8 inden singlerne
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.