Garmin lancerer en spændende nyhed, som man har store forventninger til hos Golfexperten.

Alle de bedste tour-proer har i dag en launch monitor – de fleste en Trackman – som et af deres vigtigste træningsredskaber. Den slags teknisk udstyr er normalt alt for kostbart til at vi almindelige golfspillere kan komme i nærheden af det, men de senere år er der kommet en række bærbare launch monitors på markedet til klubgolferen, der kan meget af det samme som en Trackman, blot til en langt lavere pris.
Her i august har Garmin lanceret deres Approach R10, og det er et produkt, som Golfexpertens kommunikations- og markedsføringschef, Kim D. Jacobsen, har store forventninger til.
– Det er en af årets mest spændende udstyrsnyheder. For Approach R10 er både en launch monitor og en golfsimulator, som man kan have med sig overalt, siger han.

Skal man benytte Garmin Approach R10 som golfsimulator, så kræver det et ekstra abonnement på Garmins Golf App. Et abonnement, der koster 99 € (ca. 750 kr.) om året. Men selv uden abonnementet får man en lang række muligheder for de 4.899 kr. som Approach R10 koster i udsalgspris.
– Denne launch monitor har et hav af målinger, og tilmed automatisk videooptagelse af svinget. Den måler alt det, der er vigtigt at måle: Længde, både i carry og total længde, attack angle, afvigelse fra sigtelinjen, både i forhold til vinklen og længden, maksimal højde på slaget, backspin, ball speed, spin rate, smash factor, launch angle og launch direction. Dertil kommer kølledata som club face, club path, club speed, face to path og spin axis. Det gør det muligt at tilgå data, så man kan forbedre sit spil på alle parametre, uden at det koster en formue, siger Kim D. Jacobsen.

Fornuftige tolerancer

Med alle de tilgængelige data er Garmin Approach R10 den lille, bærbare launch monitor, der kommer tættest på at kunne indsamle data, der matcher de dyre, professionelle modeller. Samtidig er den så lille – bare 8,9 cm gange 7,1 cm og 2,5 cm dyb – at den kan ligge i enhver bag. Med den medfølgende tripod vejer den blot 221 gram. I æsken medfølger desuden en holder til ens mobiltelefon, så man kan montere den på f.eks. golfbag’en og se data, der opsamles via Garmin Golf App, som er kompatibel til både Iphone og Android.

Der indsamles altså ikke færre en 14 måledata, og det er naturligvis ikke 100 procent præcise tal man får. Garmin angiver selv de fleste af tolerancerne. For eksempel angives carry længden til at være præcis inden +/- 5 meter, mens ball speed præcisionen er indenfor +/- 2 km/t. launch angle og launch direction angives til at være inden for 1 grad. Desværre angives ingen præcisionstolerancer for spin rate, hvilket måske kan tyde på at lige netop disse tal skal tages med et gran salt. Men det kan man jo ret nemt råde bod på ved at tage en lektion med sin pro og sammenligne hans Trackman-tal med tallene for spin rate på sin R10. Det vil ganske hurtigt give en indikation af hvor på spektret man befinder sig.

Garmin Approach R10 har som den eneste også den feature, at den kan benyttes som golf simulator. Mere end 42000 baner findes i Garmins arkiv, og dem kan man altså spille – ovenikøbet kan man invitere op til tre venner med i matchen, og hvis man føler trang til det, kan man deltage i verdensomspændende ugentlige matcher med online live leaderboards. Det kræver som nævnt at man tilkøber Home Tee Hero funktionen i Garmin Golf App. Man kan også benytte R10 i den golf simulator, der hedder E6 Connect, igen naturligvis, koster det en afgift oveni.

Garmins nye handy launch monitor har været et stykke tid undervejs, men den har, siger Kim D. Jacobsen, været værd at vente på og han forventer sig meget af den salgsmæssigt i efteråret og i den søde julegave-tid.

Billedtekster:
1: Garmin Approach R10 er en lille, handy launch monitor, som kan være i enhver golfbag.
2: Der er ikke færre end 14 måledata – fra de ’almindelige’ som længde, spin og smash factor til data som club face angle, club path og club speed.
3: R10 kan benyttes overalt. Inde og ude, på træningsbanen, i haven og som golf simulator.

DEL
Forrige artikelGolf er livet
Næste artikelMestrenes valg
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.