En lang nedtur er vendt for Morten Ørum Madsen, der i dag vandt på ECCO Tour i Spanien.

De seneste par sæsoner har været én lang, glidende nedtur for Silkeborgs Morten Ørum Madsen, der efter sin sejr i South African Open i 2013 var nummer 121 på verdensranglisten, men som i dag er nummer 1126 på samme liste.

I dag vendte det. Morten Ørum Madsen førte fra start til slut i ECCO Tours Winter Series turnering PGA Catalunya Resort Championship, som han vandt med et slag foran Mathieu Fenasse fra Frankrig. Morten gik dagens runde i par på den berømte Stadium Course efter to birdies og to bogeys, og selvom Fenasse kom tæt på med tre birdies på bag9, så var det nok for den 30-årige midtjyde. Han sluttede 8 under par for turneringen. Det er også rigtigt længe siden, scoren har været i røde tal.

I pengene igen

Bortset fra en lille check for en delt 35. plads i sidste uges turnering samme sted, så har MØM ikke været ’i pengene’ siden en delt 14. plads i Hauts de France Golf Open på Challenge Tour 17. juni 2018. Han sluttede helt nede som nummer 217 på Challenge Tours rangliste sidste år og skal reelt set starte karrieren helt forfra på ECCO Tour. Starter på Challenge Tour vil forekomme, men han kan ikke være sikker på at komme ind.

Morten Ørum Madsen vandt South African Open i november 2013, men på et tidspunkt, hvor turneringen var en del af 2014-sæsonen på European Tour. Det blev de følgende sæsoner til et par spredte topresultater, bl.a. en 4. plads i Dubai og en 5. plads i KLM Open i Holland i 2015, men i 2016-sæsonen klarede MØM bare tre cuts på European Tour og mistede sit tourkort. Året efter lykkedes det ikke at vinde det tilbage på Challenge Touren, trods en 2. plads i Le Vaudreuil Golf Challenge i Frankrig. 2018-sæsonen var endnu værre, men nu er der omsider noget at smile af for Morten Ørum Madsen.

Inspiration

Endelig kan han igen kalde sig for ’vinder’, og med sejren har han sat kursen mod et comeback til European Tour. I første omgang handler det om igen at få spillet til at fungere som han ved det kan. Dernæst om hurtigst muligt at komme til at spille med hvor det er sjovest. Han kan måske få inspiration af Joachim B. Hansen, der sidste år på samme tid vandt på ECCO Tours Winter Series, og derefter gik hele vejen til at blive samlet vinder af Challenge Tour og få en rigtigt fin start på sit andet liv på European Tour.

Foto: Ecco Tour

Forrige artikelTirsdagsanekdoten
Næste artikelEr han USA’s næste Ryder Cup-kaptajn?
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.