Lucas Bjerregård er en interessant spiller og går et spændende år i møde i 2020. Den 28-årige dansker fra Frederikshavn har gennem de sidste par år for alvor vist, hvad han er værd, og på trods af et 2019 med både op- og nedture er han en af Danmarks store stjerner. 

Tre gange i år har han formået at nå med til sidste fase af en major, og i august kvalificerede han sig til PGA Tour 2019-2020. Fremtiden er lys på trods af en noget dyster november.

I år har Lucas Bjerregård haft suveræne dage og ikke mindst i USA i år og til de store turneringer som The Open. Han har også haft lettere håbløse dage, som da han endte som absolut nummer sjok med +23 i Nedbank Golf Challenge-turneringen i Sun-City i Sydafrika.

Her kunne de to birdies, han producerede om torsdagen, ikke helt hamle op med samlingen af en trippel-bogey, en dobbel-bogey såvel som seks bogeyer, han også fik samlet sammen. Her er året, der gik for Lucas Bjerregård, og hvad vi kan forvente af ham næste år.

Ind i forårsvarmen

Bjerregård begyndte året i god stil i De forenede arabiske emirater i januar, hvor han først klarede cuttet i Abu Dhabi HSBC Championship, men søndag måtte tage til takke med en delt 54. plads. Ugen efter klarede han cuttet i Dubai Dessert Classic. Trejdedagen startede ikke godt med to bogeys, men han reddede sig i løbet af lørdag og søndag tilbage til en meget respektabel 23. plads.

Derefter gik turen videre til det nordamerikanske, hvor den unge spiller undervejs i Mexicos World Golf Championship blev inviteret til USA for første gang i fire år. På februars sidste dag afviklede Bjerregård nemlig sin PGA Tour-debut i fin stil i Honda Classic-turneringen ved, på trods af udfordringer, at gå i par første dag. Han endte søndagen med -3, hvilket fuldførte en af de bedste danske PGA-debuter nogensinde.

Succesen fortsatte frem til sidst i marts, hvor man kunne finde Bjerregård til WGC Matchplay i Texas. På tredjedagen i Austin opnåede Bjerregård at slå både Tiger Woods og Henrik Stenson. På sidstedagen gik det dog lidt galt, og som Lucas Bjerregård selv udtalte, så endte det med “en trist afslutning på nogle ellers fantastiske dage”. De fantastiske dage var dog det, han skulle hæfte sig ved, for det bragte ham solidt og sikkert frem til selveste US Masters i april.

Også her klarede Bjerregård sig rigtigt fint – selvom Tiger Woods fik hævn og vandt turneringen, så endte Lucas Bjerregård på en delt 21. plads på 5 under søndag aften i Augusta, hvilket gav ham point nok til, at han kunne komme med på PGA-turen i USA, hvor han tilsyneladende trives godt. I maj rykkede PGA-turen for første gang til Bethpage Black på Long Island, og her fik danskeren lavet turneringens eneste hole-in-one på 17. hul på den ellers meget svære bane. Han endte med tre over par og på en flot 16. plads.

US Open i midt-juni blev ikke en ligeså stor succes. Fredagen gik helt i koks. Han trådte ind på 18. hul med et ganske respektabelt +3, men det store stygge hul blæste Bjerregård omkuld, og han endte i vandet og med seks over par for hul 18. Det blev den eneste Masters-turnering, hvor Bjerregård missede cuttet i år.

Han kom nemlig overbevisende op på hesten igen og galoperede ud af USA over Atlanten til The Open, som i år blev holdt hos Royal Portrush Golf Club i Nordirland. Bjerregård kom sig fint over skuffelsen fra the US Open, og links-banen passede ham glimrende: Endnu engang endte han på en delt 16. plads, og der var tider, hvor han næsten kunne snuse til 1. pladsen. Et misset cut i Wyndham-turneringen forhindrede ikke Bjerregård i at kvalificere sig til 2019-2020 PGA-turen.

Efterårskulden

Efteråret har ikke helt strålet på samme måde, og i starten af september kunne golfspilleren se tilbage på seks missede cuts i de seneste otte turneringer. Han skiftede caddie til den erfarne herre Sean McDough, og sammen opnåede de en delt 28. plads i Omega Masters-turneringen samme uge.

Med en 9. plads lørdag aften så den skotske Alfred Dunhill Links Championship-turnering i oktober ud til at kunne blive jydens bedste placering i 2019. Søndag sank han dog lidt ned i rækkerne men endte alligevel på -16 og endnu engang på en 23. plads. På trods af den gode fredagsplacering i Portugals Masters-turneringen i oktober måtte Bjerregård tage sig til takke med en delt 85. plads søndag aften, og som sagt så gik det heller ikke helt efter planen i Sydafrika i november.

Kilde: Pixabay

2020 lover godt for Lucas Bjerregård – og Danmark

På trods af efterårets udfordringer har året været mere end jævnt godt for Lucas Bjerregård, som de nok ville udtrykke det på hans nordjyske hjemegn. Det har været et godt år for Lucas. Han har klaret sig rigtig godt i tre ud af fire Masters, han har sparket døren ind til PGA-turen 2019-2020, og hans amerikanske præstationer i år lover rigtig godt for næste år.

Bjerregård står solidt placeret til næste års store og små turneringer både i Europa og USA. Det ville være en overdrivelse at påstå, at han ligger som favorit hos bookmakerne til at vinde The Masters næste år. Med odds 101.00 skal man et stykke ned på listen før man finder Bjerregård. Ser man på favoritterne til at vinde turneringen, så er det nok heller ikke overraskende, at det er Brooks Koepka, Tiger Woods, Dustin Johnson, Rory McIlroy og Jon Rahm der har de laveste odds. Jon Rahm er kun med i top fire til The Open, så hepper man på europæerne også uden for Ryder Cup bør man nok sætte sin lid til Rory McIlroy, på amerikanernes tre hjemmebaner.

På trods af det høje odds skal man ikke helt afskrive Lucas Bjerregårds’ chancer for at nå helt til top i en stor turnering næste år. I år har han vist, at han kan forholde sig iskold og sejre over nogle af golfens store navne, når han er på toppen. Nu mangler vi bare at se ham føre forårets og sommerens imponerende præstationer videre. Med stamina, tro på sig selv og det held, der altid skal til i golf, kan han godt nok godt nå hele vejen til toppen i en af de store turneringer.  Han får i hvert fald chancen: Bjerregård har – sammen med otte andre danskere – også sikret sig adgang til European Tour næste år, så han får muligheden for at træne til de fire Masters med Open turneringerne. Han får derfor et travlt år både vest og øst for Atlanterhavet.

Forrige artikelNanna går ind til weekenden på andenpladsen
Næste artikelNanna på sejrskurs
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.