Norge har mere end 170 golfbaner, og at spille nogen af dem kan fint kombineres med en familieferie
Fotos
Hardanger Vidda

Norgesturen kan blive uforglemmelig for den familie, der udnytter alle muligheder. Man kan riverrafte på elvene, som man også kan sejle mere adstadigt og romantisk på – eller måske kan man ro i kano og kajak. På landets største sø Mjøsa kan man sejle med verdensældste hjuldamper Skipladner, opkaldt efter Frejs magiske skib i nordisk mytologi.
Man kan vandre i fjeldene, der er så mange og i alle højder, at man kan udse sig sit eget bjerg, som man dagligt tager tilbage til og hygger sig omkring.
Man kan vandre blandt køer, får og geder og drikke af rislende kilder, hvor vandet er koldt og rent.
Man kan tage en dag i en af de forlystelsesparker, der har masser af attraktioner med et tempo, så bedsteforældre betakker sig. Det samme sker i de store klatreparker, hvor de unge slynger sig i lianer og boltrer sig på hængebroer og klatrevægge.
Ved Kristiansand kan man gæste Hakkebakkeskoven, der er en dyrepark, som foruden de normale dyr også har hele persongalleriet fra Thorbjørn Egners bog om Hakkebakkeskoven med Klatremus som den sikre favorit.
Såvel i syd som i nord kan man besøge vikingemuseer, ikke mindst med rekonstruerede vikingeskibe. Som i Danmark er man blevet bedre og bedre såvel til at udgrave som til at skabe aktiviteter, så turister selv kan forsøge sig som vikinger. Det bedste, jeg nogensinde har oplevet, er Lofotr Vikingmuseum, der naturligvis ligger på Lofoten i Nord. Kør ikke forbi det.

Tour de Norge
I gamle dage rejste danske bilturister rundt i Sydeuropa. Nu kan de tage lignende rundture i Norge. Køre fra færgen i Oslo og begive sig mod Bergen første dag.
Ikke den direkte vej. Man skal ind over den fantastiske Hardanger Vidda, hvor der selv i juli er masser af sne og is tilbage på søerne i over 1000 meters højde, og hvor der ikke er bjergkørsel at frygte for chaufføren.
Bergen
På en sådan tur bliver første bybesøg Bergen, hvor man skal gå på Bryggen med de skønne, gamle handelshuse, og hvor man fra Torvet i centrum kan tage Fløibanen, der på få minutter tager én 320 m over havet med en fantastisk udsigt over byen og de mange søer og fjorde, der ligger på vejen ud til havet.
På Fløyen vokser antallet af familievenlige aktiviteter støt, lige fra løsgående geder til en spændende troldelegeplads.
For de kulturinteresserede er Bergen Edvard Griegs hjemby og har overmåde spændende malerimuseer, bl.a. med Edvard Munchs værker.

Golf
Man fortsætter op langs vestkysten forbi Ålesund og Kristiansund til Trondheim, men undervurder ikke afstandene. Det er ikke motorvej, man kører på, og hver gang man kører rundt om et nyt fjeld, skal man af og fotografere.
Golfbaner er der hele vejen. Mange charmerende 9-hullers, en del 18 hullers, de fleste af topkvalitet, og Norges efter brugernes bedste bane er faktisk Stiklestad nord for Trondheim.
På vej tilbage sydpå mellem de mange nationalparker og bjergområdet Jotunheimen er det en god ide at indskyde Skei Golf, Nordens højest beliggende golfbane 840 m oppe med udsigt til Skeikampen og alle de dejlige skiområder vest for stationen Tretten, hvor man i mange år ankom kl. 13.13.

Overnatning
Man kan bo såvel billigt som dyrt hele vejen rundt. I bondegårde med bed and breakfast eller i de store hotelkæder. I Bergen boede vi på et Comfort Hotel Bergen Airport, som Fana Golf har samarbejde med, og som man i coronatiden har næsten for sig selv, fordi der ikke er nogen flypassagerer.

DEL
Forrige artikelMedlemsstop i Aalborg
Næste artikelHaderslev får vigtig støtte til juniorarbejde
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.