En lille, sjov ’opvarmningsbane’ og et par toplækre anlæg på ferieøens nordøstlige side.

Den smukke Baleariske ø ud for Valencia på fastlandet er ikke kun et yndet rejsemål for soldyrkende badeferie-turister, og prustende cykelryttere i kropsnær lycra. Det er også en af Europas bedste golfdestinationer med mere end 20 golfbaner. Nogle bedre end andre. De bedste i absolut topklasse, den dårligste kan vel bedst beskrives som ’hyggelige’.
Det skal siges, at vores seneste besøg på den skønne ø jo snart ligger et par år tilbage i tiden (på grund af I-ved-godt-hvad), nærmere bestemt i det sene efterår 2019, hvor det var øens nordøstlige hjørne vi besøgte.
Anledningen var Challenge Tours sæsonfinale, der blevet spillet på én af Mallorcas i særklasse bedste baner, Alcanada i Alcudia. Af samme årsag kunne vi ikke spille Alcanada, men vi fik gået adskillige runder på banen for at følge spillerne og den er i den grad et besøg værd. Smuk, udfordrende og i topstand. Klubhuset ligger højt hævet i landskabet med en formidabel panoramaudsigt, så selvom Alcanada er er dyr at besøge, så er den hver en Euro værd.
Ikke langt derfra fandt vi en helt anderledes og alt andet end prangende bane, den lille Pollença Golf Club. Den er fra 1986, og oprindeligt tegnet ad José Gancedo, der er lidt af en legende i spansk golfbanedesign. Der er blot ni huller, og banen er ikke specielt lang. Da vi besøgte den, var den heller ikke i specielt god stand, selvom greens var rigtigt fine. Man kunne godt mærke, at det ikke er den bane på øen, der har flest velbetalende greenfee-spillere. Men hvad den savner i forhold til stand og mesterskabsaura, har den i rigt mål i forhold til smukke udsigter til Tramuntana bjergene og Pollença bugten og Alcudia bugten. Og så er den bare utroligt sjov at spille som en slags ’opvarmning’ til når det rigtigt gælder ovre på Alcanada.

Fire baner tæt på hinanden

Begge baner ligger på Nordøen og fra Alcudia, der er en typisk ferieby med havnefront og masser af butikker, barer og hoteller langs kysten, er der små 50 minutters kørsel østover til en håndfuld baner, der ligger indenfor ganske få kilometer fra hinanden: Pula Golf, re-designet for nogle år siden af José Maria Olazabal og som lige har været vært for EM for Midamateur og tidligere har haft European Tour forbi, Son Servera, der er øens næstældste bane og hjemmebane for LET-stjernen Nuria Iturrioz og tennis-superstjernen Rafael Nadal, Capdepera Golf, der har et af de hyggeligste klubhuse og nogle meget spektakulære og sjove huller på bag9 og så Canyamel Golf, der har valgt at stå udenfor det officielle golfsamarbejde på Mallorca, og har både tysk ejerskab og overvejende tyske medlemmer, men som derudover faktisk er en glimrende golfbane med flere gode og nogle anderledes golfhuller. På 9. hul står således et oldgammelt stenhus midt i fairway og suger på mystisk vis drives hen imod sig.
Alle fire baner er på hver deres måde en god golfoplevelse, og vælger man at bo i det østlige område, så byder byer som såvel Artá og Cala Millor på mange gode overnatningssteder. I Artá f.eks. inde midt i den historiske by med den gamle borg, hvorfra man har en eminent udsigt over hele landskabet.

Golfbaner:
Alcanada, 18 huller, par 72. Greenfee (i højsæson): 145 €
Pollença, 9 huller, par 36. Greenfee: 55 €
Pula Golf, 18 huller, par 72. Greenfee: ca. 75 €
Son Servera Golf, 18 huller. Greenfee: 102 €
Capdepera Golf, 18 huller. Greenfee: 59 €
Canyamel Golf, 18 huller. Greenfee: 105 €

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten om en official i livsfare
Næste artikelGolf blev en livsstil
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.