Golf er for mange en glædelig hobby og en stor passion. Men alt for mange golfspillere undervurderer de krav sporten stiller til fysikken. Det kommer ofte til udtryk midt i sæsonen, hvor kroppen efterhånden har lavet de sammen bevægelser mange gange. Desværre kan kroppen ikke altid holde samme tempo som sindet, når det kommer til hvor meget man gerne vil på golfbanen. Dette resulterer ofte i at man presser den lidt og ender ud med skavanker, som i værste fald ender som deciderede skader.
Derfor anbefaler vi mange golfspillere, at lave øvelser som hjælper din krop til at løsne op de steder, hvor kroppen ofte er udfordret. I denne udgave af golf bladet har vi valgt at have fokus på skulderregionen og viser her to øvelser, som er særdeles gode til at låse op i skulderne.

Svinget starter i skuldrene
Et solidt golfsving kræver smidighed i det meste af rygmuskulaturen. Hvis skuldrene ikke har bevægeligheden til at rotere korrekt, vil andre dele af kroppen automatisk kompensere for at kunne gennemtvinge svinget og sende bolden afsted. Lænden er ofte det sted hvor der kompenseres, da det er her der kan lægges ekstra vægt i slaget. Men når lænden kompenserer bruges den uhensigtsmæssig og vil med tiden gøre ondt. Derfor har alle golfspillere en vigtig opgave i at give plads i den øvre rygmuskulatur, så man får den gode rotation som i sidste ende skåner lænden.

Undgå smerter i lænden
Når golfspillere kommer til Body SDS behandlinger, finder vores behandlere ofte frem til at smerterne i lænden udspringer af en overbelastning i skulderregionen. Dette kan være overraskende for klienten, da man som oftest forventer at blive behandlet der hvor man mærker skaden. Men efter en time på briksen, vil de fleste mærke hvordan trykket i lænden aftager, når der løsnes i skulderne.
For at vedligeholde bevægeligheden i skulderegionen gennem hele golfsæsonen, sender vi folk hjem med øvelser som let frigør skuldrene og skaber mere bevægelighed.
Den første øvelse løsner i skulderregionen. Den strækker arm og skulder og giver plads i overkroppen. Dette vil gøre rotationen nemmere. Husk at tage dybe ind- og udåndinger, så du kan blive i strækket.
Den anden øvelse fokuserer ikke kun på skulder, men afspænder også ryg, lænd og lyske. Den åbner op i skulder partiet hvilket giver dig mere plads i overkroppen.

Med disse to øvelser, vil du kunne løsne op for spændinger i dit skulderparti og det vil kunne mærkes i lænden. Prøv øvelserne på gulvet derhjemme og mærk hvordan din smidighed i skulder og ryg vil gavne dine præstationer på golfbanen.

SKULDER ØVELSE

Start med højre side mod væggen. Tag et skridt frem på højre fod og bøj knæet ud over tæerne. Venstre ben strækkes bagud.
Placer højre hånd 45° op af væggen. Skulderne skal holdes til væggen. Skyd brystet der vender ind mod vægen frem og det andet bagud.

Venstre hånd placeres på knæet og rækker ud langs knæet. Vægten søges ned mod gulvet. Arbejd dybere i øvelsen igennem åndedrættet og ved at gennemgå ovenstående igen.

Når øvelsen er færdig går, man langsomt, baglæns gennem trinene for at nå udgangspositionen før der skiftes side.
Vigtigt i denne øvelse er at knæet på det bukkede ben kommer lige ud over tæerne og det andet ben strækkes helt mens armen også strækkes.

SKULDER STRÆK

Kraftig øvelse til afspænding af skulder, ryg, lænd og lyske.

1. Læg dig på maven
2. Tag venstre arm ind under brystet og placer venstre ben på skumrulle, som vist på billedet (fig. 2) Hvis du ikke har en skumrulle, kan et tætrullet håndklæde bruges.
3. Højre arm strækkes
4. Øvelsen gentages med højre arm ind under brystet og højre ben på skumrullen.

HUSK åndedrættet, da det hjælper dig med at blive i strækket.

Prøv en behandling
Hos Body SDS har vi mange golfspillere på briksen. Alle ønsker de, at få løsnet op i kroppen og mindske de golfrelaterede belastninger.
Det er vi heldigvis gode til og vi kan også hjælpe dig. Prøv med øvelserne derhjemme og hvis du trænger til mere er vi altid klar til at hjælpe dig med en behandling.

Forrige artikelDansk plusdag i Finland
Næste artikelMarkvardsen og Ejlersen holdt hjem
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.