Det fantastiske golfresort Costa Navarino er efterhånden kendt af de fleste, men Grækenland byder på andre fine golfoplevelser.

I en del år har golf i Grækenland nærmest været synonymt med golfresortet Costa Navarino på Pelopones.
Det er et af de mest omtalte – og bedste – golfresorts i Europa, og da det åbnede med sine to første baner, glemte man alt om, at der faktisk findes andre golfbaner i Grækenland.
Men det er der. For eksempel på Korfu, hvor man har spillet golf siden 1971, eller på en anden populær ferieø, Kreta, hvor The Crete Golf Club er af højeste kvalitet.

På fastlandet kan man besøge det elegante Porto Carras Grand Resort, hvortil hører en 18-hullers bane, og nær Athen ligger Glyfada Golf Course med sine 18 huller, ikke mere end 18 kilometer fra byens centrum.
Banen på Korfu markerer i år sit 50-års jubilæum og den oprindelige stifters barnebarn, der nu har overtaget anlægget, har lagt mange kræfter i at renovere og opgradere den fine bane, som Donald Harradine i sin tid designede, og som i øvrigt blev til på initiativ af den tidligere græske premierminister Constantin Karamanlis.

Kreta har to golfbaner, men den ene, Elouanda, er blot en par3-bane og er måske ikke ligefrem noget man rejser efter. Det er øens 18-hullers bane, Crete Golf Club, derimod. Banen er meget smukt beliggende i et kuperet landskab med flotte udsigter. Der er 20 kilometer ind til hovedbyen Heraklion, og blot et kvarters kørsel til lufthavnen. Man kan bo på banen i en af hotellets 25 smukke indrettede suiter.

Der er også en golfbane, Afantou Golf, på den tredje af de store græske ferieøer, Rhodos, men den bane er lige nu under renovering, hvilket i øvrigt var særdeles tiltrængt. Med det seneste golf boom i Grækenland er der dog håb om, at også denne bane kan opnå en høj standard. Beliggenheden er i hvert fald fremragende.

Halkidiki har det hele
Mens det er Costa Navarino, der trækker de store overskrifter på det græske fastland, så findes der også et elegant resort i Porto Carras, ca. 125 kilometer fra Thessaloniki på Halkidiki halvøen i det nordlige Grækenland. Her finder man en af fastlandets bedste strande, en omfattende marina og altså også – som en del af Porto Carras Grand Resort-komplekset – en aldeles glimrende 18-hullers golfbane i et fladt landskab med masser af oliventræer og smuk udsigt til havet. Fire markante søer præger banens sidste ni huller og med fire sæt tees er det muligt for alle at komme fornuftigt rundt på banen, der strækker sig til over 6.000 meter fra hvid tee.

Glyfada Golf Club

Byturister i Athen kan godt trænge til lidt frisk luft og lidt adspredelse fra de mange historiske monumenter, og derfor er det godt, at Glyfada Golf Club of Athens ligger bare 18 minutter i bil fra byens centrum. Banen er Grækenlands ældste, og igen spiller Constantin Karamanlis, den tidligere premierminister, en afgørende rolle. Han tog initiativ til anlæggelsen af banen, der ligesom den på Korfu er designet af Donald Harradine. Banen åbnede de første ni huller i 1962 og seks måneder senere blev den udvidet til 18 huller. I 1979 var Glyfada vært for World Cup, og i den anledning blev banen delvist redesignet af Robert Trent Jones, der blandt andet fik anlagt et nyt vandingsanlæg og implementerede et vandløb, der løber gennem banen. Det er en smal, strategisk bane, der bærer præg – på godt og ondt – af at være en gammel bane.

GOLFBLADET har planer om at besøge Grækenland i nær fremtid. Denne artikel er baseret på et oplæg om golf i Grækenland af Visitgreece.

DEL
Forrige artikelRekordmange golfspillere i Danmark
Næste artikelSuhr på andenpladsen i ECCO Tour finalen
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.