Morten Ingemann, tegneren bag Ekstra Bladets populære ’Og det var Danmark’-stribe, er klar med bog nr. 2 fra eget forlag. Som titlen ’Læge Striber’ antyder, så er det i denne omgang den danske sundhedssektor, som den satiriske tegner tager temperaturen på – og det er ikke med et pandetermometer kan vi godt afsløre!

Når han ikke er ude og gøre Københavns Golf Klub usikker, så producerer Morten Ingemann tegneseriestriber, flere end 5000 er det i årenes løb blevet til. Over 60 bogudgivelser – årbøger og kalendere, i samarbejde med Politikens Forlag, står han også bag. Med den nye ’Striber’ bogserie har Ingemann imidlertid sat foden under eget bord. Forlaget Zebra bliver drevet sammen med to gamle venner, Forlagsdirektør Torben Salomon og Marketingschef Linda Dinesen. Der er tale om et lille men ambitiøst forlag, der allerede har ni udgivelser i støbeskeen. Ud over ’Læge Striber’, og den tidligere udgivelse ’Golf Striber’, udkommer i år også den oplagte mandelgave ’Jule Striber’.

Sjældne sygdomme

”Vi lærer så mange ting af golf – f.eks. hvordan man lider,” det mener i hvert fald forfatteren Bruce Lansky, der således antyder, at man skal være lidt af en masochist for at dyrke golf. Skulle lidelserne blive for slemme må man søge lægehjælp, og det er her ’Læge Striber’ kommer ind i billedet.
Morten Ingemann har skabt en bog, som man med sindsro kan anbefale til folk med sygdomsangst. De fleste kender faren ved at slå op i familiens lægeleksikon, straks får man symptomer på alt lige fra beri-beri til byldepest. Så galt går det ikke med ’Læge Striber’, for hvem frygter dog den sjældne lidelse ”lugtfri prutter” eller at få misdannet penis som følge af kønslig omgang med svin (dyrene altså). Risikoen for at få udskrevet viagra som middel mod solskoldning synes heller ikke at være overhængende. Vanen tro er Ingemanns striber grovkornede og absurd morsomme.

Striber, der støtter – Danske Hospitalsklovne
Forlaget Zebra har besluttet at donere 10 kr. pr. solgt bog til Danske Hospitalsklovne. Hos Hospitalsklovnene glæder man sig over samarbejdet. ”Hospitalsklovnen bruger også humor som en vigtig brik i sit arbejde på landets børneafdelinger. Samarbejdet kan forhåbentlig slå en streg under, at humor er den eneste medicin, helt uden bivirkninger,” siger organisationens direktør Kenneth Øhrberg.

’Læge Striber’ er på gaden mandag d. 13. juli og kan købes i boghandlere landet over og online på forlagetzebra.dk
I lighed med ’Golf Striber’ er det en lækkert udstyret bog i bredformat på 148 sider og til en vejl. udsalgspris på kr. 149,95

DEL
Forrige artikelHerlige Hals/Limfjordens perle
Næste artikelPleje af greenfeegæster i Maribo Sø
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.