Årets første major er LPGAs ANA Inspiration på Mission Hills’ Dinah Shore Course i Rancho Mirage, Californien, med Nanna Koerstz Madsen i feltet, og hele verdenseliten er på plads.

Rancho Mirage i det californiske Palm Springs-område er mindre end 100 år gammel, fordi den først blev bygget, efter at der var fundet rige vandårer under ørkensandet. De fem byer i området er alle fashionable og har lige fra starten været film- og sportsstjernernes legeplads.

Bl.a. derfor har Rancho Mirage med kun godt 17.000 indbyggere 17 golfresorts, af hvilke adskillige har flere baner.

Blandt de golfbegejstrede stjerner var sangerinden Dinah Shore, som i mange år lagde navn til turneringen, der i mere end 40 år har rangeret som major. Det er hendes trofæ, der spilles om på banen, der bærer hendes navn.

Turneringen er ikke mindst kendt for, at vinderen efter turneringen springer i Poppies Pond, der er opkaldt efter en populær turneringsleder. Det har været tradition, siden Amy Alcott gjorde det efter sin sejr i 1988. Da Alcott vandt igen i 1993, var den 75-årige Dinah Shore så begejstret, at hun sprang med. Billedet viser Dinah Shore sammen med vinderen 1990, Betsy King.

Fem svenskere har vundet ANA Inspiration, bl.a. sidste år sensationelt Pernilla Lindberg. Det ville ikke gøre det mindste, hvis vinderen i år kom fra Danmark, men Koerstz Madsen er i menneskehænder med bl.a. søstrene Jutanugarn, søstrene Korda og en regn af stjerner, ikke mindst fra Asien. Det bliver nok den eneste regn, der er aktuel i området, hvor den gennemsnitlige dagtemperatur i april er tæt på 30 grader.

Turneringen kan følges på Viasat Golf, torsdag og fredag fra kl. 18, mens finalerunderne først vises fra kl. 23.

Forrige artikelKaptajn Stricker fra Wisconsin
Næste artikelSom søn så far – Tinning-sejr på vej til Jordan
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.