Made in Denmark er på anden dag, hvor den store udskilning sker: Hvem klarer cuttet, som ikke mindst er målet for mange af de unge spillere – men som sandelig også er et vigtigt mål for Ryder Cup-kaptajn Thomas Bjørn.

775099763WL00026_Made_in_De Warren Little
– Tænk, hvis jeg havde kunnet spille her i Silleborg for 16 år siden.

På pressemødet onsdag var det tydeligt, at han både glædede og ærgrede sig. Glædede sig over at skulle spille Made in Denmark på sin hjemmebane i Silkeborg, og ærgrede sig over, at det ikke kunne være sket tilbage i 2002, hvor han spillede sit allerbedste-

– Jeg håber, at jeg skal spille på lørdag, sagde han, – for det betyder, at jeg har spillet godt.

Dvs. har klaret cuttet, som det ikke ser alt for godt ud for flertallet af de danske spillere.

Bjørn selv var efter for-9 torsdag i -4, men sluttede i -2, som meget let kan blive cutgrænsen. I skrivende stund ligger han heldigvis i -3 for 10 og i alt -5 som nr. 17, så vi kan regne med at få bjørnen med i Weekenden.

Helt sikker synes kun Lucas Bjerregaard at være, efter at han sprudlende gik første runde i -6 og lagde sig på andenpladsen. Der scores dog heftigt, så det er allerede blevet til en 8. plads.

Nicolai Højgaard var en overgang under første runde i -4 og sluttede i -3 sammen med Nicolai Tinning og Niklas Nørgaard Møller. Det er aktuelt en 3. plads, men Høigaard er i +1 for 10 og dermed på det, der ligner cutgrænsen. Her finder man også Jeff Winther, der efter en fin start faldt tilbage til +1 for første runde, men netop nu er i -3 for 10.

Lasse Jensen -1 og Joachim B Hansen par skal først ud i eftermiddag, men Joachims første runde var bemærkelsesværdig. Han lå i +5 med seks huller tilbage, men så præsterede han et helt passende birdieorgie, som han gerne må fortsætte.

Vi ryster for Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen, der begge ligger i +1, aktuelt som nr. 100. Vi skulle da gerne have dem med, og Olesen kunne da glæde sig over to sene birdies på første runde, mens Kjeldsen faktisk havde ligget i -3 under vejs.

Der har været meget stort og småt at opleve, så alle bør møde frem i Silkeborg, hvis de har chancen, men de kan naturligvis også læse mere her eller i det næste nummer af GOLFBLADET, der udkommer 7. september.

Forrige artikelEn drøm blev virkelighed
Næste artikelFrederik Dreier lavede en Joachim+
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.