The Memorial Tournament bliver desværre uden Thorbjørn Olesen.

Det er virkelig en stjerneparade når The Memorial Tournament indledes torsdag på Muirfield Village i Ohio. Syv af verdens top10 stiller til start i turneringen, som Jack Nicklaus er vært for og som sammen med Arnold Palmer Invitational på Bay Hill tidligere på året har en særstatus på PGA Tour.

Tiger Woods stiller til start og er sat i bold med Justin Rose og den forsvarende mester Bryson DeChambeau, der ligesom blandt andet trebolden med Rory McIlroy, Jordan Spieth og Justin Thomas er blandt de udvalgte Featured Groups, der kan følges på GOLFTV allerede fra kl. 13.15 torsdag og fredag.

Selve transmissionen med danske kommentatorer på GOLFTV/Eurosprt 2 starter 20.30 de to første dage med Jesper Knudsen og Andreas Hartø som kommentatorer, mens Søren Hansen træder til i weekenden, hvor der kun sendes på GOLFTV’s streamingtjeneste fra kl. 18.30.

Desværre har Thorbjørn Olesen meldt afbud efter Made in Denmark; han havde ellers fået en invitation til det fine selskab. Heller ikke Lucas Bjerregaard er taget tilbage til USA. En anden farverig personlighed, som vil blive stærkt savnet i Ohio er Mark Fulcher, eller Fooch, som han kaldes (billedet). Fooch har været Justin Rose’ caddie gennem 11 år, men han gennemgik i vinter en hjerteoperation og selvom han vendte tilbage ’på bag’en’ hos Rose, så har lægerne påbudt ham at holde en pause på ubestemt tid. I vinter vikarierede Gareth Lord for Fooch, inden han overtog bag’en for Thorbjørn Olesen, og med Olesens afbud passer det fint med at Lordi igen kan gå caddie for Rose. Hvis det bliver en succes, kan det være at danskeren igen skal på udkig efter en dygtig caddie.

Sjovt format i Belgien

På European Tour gælder det den lille Belgian Knockout på Rinkven International GC i Antwerpen. Her stiller fem danskere til start. Joachim B. Hansen, Jeff Winther, Søren Kjeldsen (som forhåbentlig er blevet sin forkølelse kvit), Lasse Jensen og Anders Hansen, der lige tager en omgang mere, når rusten nu var banket af køllerne til Made in Denmark.

Belgian Knockout spilles som traditionelt slagspil de to første dage. De 64 bedste – 32 fra hver halvdel af feltet – går så videre til knockout-fasen, der spilles over ni huller som slagsspil, med den mulighed, at tingene kan vendes helt på hovedet på blot et enkelt hul. Belgian Knockout transmitteres på Viasat Golf/Viaplay fra 12-14 og 16-19 de to første dage og fra hhv. 13.00 og 12.30 i weekenden.

Nanna med i major

Hos kvinderne er det majortid. Nanna Koerstz Madsen er eneste dansker i US Women’s Open på Country Club of Charleston i South Carolina. Turneringen kan følges på Viasat Golf/Viaplay fra kl. 20.30 torsdag og fredag, og kl. 20.00 i weekenden. Vi krydser fingre for dansk majorsucces.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten med alpepigen Heidi
Næste artikelGolfbladet – Juni 2019
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.