Vi forsøger igen at spå resultatet af lørdagens fourballs.

LE  GOLF NATIONAL: Indrømmet, det er ikke gået så godt med at spå udfaldet af de første otte Ryder Cup matcher. Det er faktisk gået rigtigt skidt – en ud otte rigtige – men godt for det, for var alle mine bud kommet ud korrekt havde stillingen været 4-4, nu er den 5-3 i europæisk favør.

Hvem havde kunnet forudse, at Rory McIlroy ikke ville lave én eneste birdie i fourballs? Hvem havde gættet, at Rose og Rahm ville tabe første gang de kom bagud i matchen? Og hvem havde forestillet sig, at Europa ikke bare kunne vinde alle fire foursomes, men vandt dem stort?

I dag gælder det yderligere otte matcher efter samme recept; fire fourballs her til morgen og fire foursomes i eftermiddag. Hvem, der spiller i eftermiddag ved vi først senere, men jeg er helt sikker på, at Justin Rose og Henrik Stenson, der hviler her til morgen, skal ud sammen igen.

USA presset

Det er ingen katastrofe at være bagud med to efter otte matcher, men USA og Jim Furyk er alligevel lidt presset. Bedømt på fredagens spil var Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Bubba Watson, Webb Simpson og Tiger Woods meget langt fra godt spillende. Det er mange! De fire første sidder over her til morgen – ja, måske hele dagen! Og så skal resten jo levere. Men kan de det?

Første fourball er Rory McIlroy/Sergio Garcia mod Brooks Koepka/Tony Finau. Amerikanerne er muligvis bedst, men erfaringen har europæerne, og Rory McIlroy kan vel ikke spille så skidt én gang til? Et point til Europa.

Paul Casey/Tyrell Hatton mod Dustin Johnson/Rickie Fowler ligger umiddelbart også til USA, der er bedre i fourball end foursome, hvor de fik store tæsk. Englænderne var lige ved at lave en magisk comeback i går, det tror jeg ikke på i dag. Et point til USA.

Francesco Molinari/Tommy Fleetwood var Europas stjerneduo i går med fuldt udbytte. Tiger Woods og Patrick Reed har chancen for at få revanche efter et ret klart nederlag til samme modstander fredag, men Tiger udstrålede ikke den aura af storhed man kunne forvente og trak nærmest Reed ned. Det bliver tæt. Delt match.

Formiddags sessionen slutter med Mr. Ryder Cup, Ian Poulter sammen med rookien John Rahm mod bedste-vennerne Justin Thomas/Jordan Spieth, der fik hevet en sejr i land fredag og fik kæmpe klø i foursome. Denne match kan meget vel enten give Europa 3 points forspring eller reducere forspringet til bare 1 eller ligefrem en amerikansk udligning. USA har mest brug for sejren, og får den snert. Et point til USA.

Går det som det gik i går, rammer jeg helt ved siden af….Men det kan da ikke  blive ved at være så uforudsigeligt….kan det?

Forrige artikelLørdages fourballs: Olesen bænket
Næste artikelEuropa stormer mod sejren
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.