Kun Gyttegårds himmelstormere er sikre på medaljeslutspil efter en weekend, hvor Kokkedals to hold gjorde rent bord.

Kokkedal led lutter skuffelser i Santanderdivisionernes første weekend til trods for, at klubben havde afholdt et kursus i teambuilding for begge hold. Et kursus, hvor individualister skulle lære at arbejde sammen og gennem mange øvelser fik demonstreret, hvorfor man ikke kan vinde en kamp alene.

I anden weekend gav arbejdet pote. Med entusiastisk team spirit og determineret fight vandt begge Kokkedals hold begge matcher.
– Jeg er meget stolt, siger lederen af elitearbejdet, Michael Schiedler.
– Vi har arbejdet hårdt med vores foursomes, og nu gav det bonus. Begge hold sloges forbilledligt for sagen, og weekenden er fuld af gode historier. Hos damerne vandt vi mod Simon’s begge foursomes, men det så alligevel ikke så godt ud, da Molly Mikkelsen var 2 ned med tre huller tilbage, mens Eva Fabricius-Bjerre, som havde vundet sin foursome sammen med Molly, var 2 ned med to tilbage. Molly vandt alligevel, mens Eva delte.
Hos herrerne var Niklas Nørgaard Møller i kamp på Challenge Tour, men missede cuttet og hastede hjem lørdag.

– Så satte træner Nils Rørbæk sig selv på holdet og vandt den afgørende single med 2 huller over Rasmus Neergaard. Tidligere i matchen havde Jesper Lerchedahl og Simon Bukrinsky begge vundet med 1 hul, så den mentale styrke var i orden, og så hjalp det ikke Furesø, at Anders Hansen stillede op for dem, fortæller Schiedler videre.
– Søndag var Niklas tilbage, leverede vinderslaget på 18. hul i sin foursome og vandt sin single. Her vandt vi samtlige foursomes, men også denne match krævede gode nerver. Otte matcher gik til 18. hul.

Utrolig jævnbyrdighed
Herrernes østgruppe var sidste år jævnbyrdig, men i år er en slags rekord. Samtlige fire hold har 4 point, og de sidste to års mestre fra Søllerød ligger sidst, om end kun med scoren 34-38. Holdet kan sagtens nå at vinde gruppen igen, selv om det blev til et stort nederlag mod Furesø, for hvem Anders Hansen, Frederik Dreier og Mads Langkilde alle lavede maksimumpoint.

Gyttegård stormer videre
Vestjyderne fra Gyttegård var nervøse for lørdagens møde med Brønderslev, fordi de var uden de to Højgaard-tvillinger. Det viste sig, at bredden intet fejler. Kampen blev vundet 12-6 med fire spillere, der sammen vandt deres foursomes og bagefter singlerne. Det var Ronni Kamp med Lars Christensen og Mads Dam med Jens Christian Tvergaard.
Søndag var Rasmus og Nicolai nået hjem. Trætte, men høje af VM-sejren, og de lod sig ikke mærke med træthed i spillet. Først vandt de deres foursome, om end kun med 2 huller mod Rasmus Bofill og Oliver Hundebøll, og derefter vandt de deres singler. Dam og Tvergaard fulgte op ved også begge at score maksimum, og nu er Gyttegård det eneste hold, der allerede er sikker på at være kvalificeret til slutspillet.

Vejle er tæt på
Vejle med søstrene Josephine og Stephanie Bertelsen er dog tæt på i damernes vestkreds. Først sluttede et dramatisk nabomøde med Horsens uafgjort. Den afsluttende single blev delt af Stephanie Amalie Astrup og Stephanie Bertelsen. Derefter blev Aalborg besejret 10-2, så blot et enkelt point mere sikrer slutspilspladsen.

Mollerup nåede frem som nr. 2 med sejr 8-4 over Horsens. Jeanette Petersen og Mathilde Mathiasen vandt såvel sammen som hver for sig, og Sara Monberg sikrede sejren, da hun vandt 1 hul over Kamilla Bang.
Smørum og Hillerød har i øst fået konkurrence af Kokkedal. De spillede først uafgjort indbyrdes, men så tabte Smørum uden Nanna Koertz Madsen og Louise Markvardsen 5-7

Forrige artikelBrundtland Golfcenter nu i stand til at udstede fuldgyldige DGU Medlemskort
Næste artikelGolfbladet – Juni/Juli 2018
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.