Ladies European Tour (LET) har i adskillige år ligget i skyggen af den amerikanske LPGA Tour, og det har været stadigt sværere at skaffe sponsorer og penge nok til at opretholde et turneringsprogram og nogle præmiesummer, som spillerne har kunnet leve af.

I de seneste 10 år er interessen for LPGA omvendt vokset markant – også i Asien – og nu har LET og LPGA så indgået en joint venture; et partnerskab, der skal gøre LET til en del af LPGA Tours omfattende turneringsnetværk for de bedste kvindelige professionelle. LET’s formand Marta Figueras-Dotti og direktøren for LPGA, Michael Whan, indgik tirsdag en aftale, der knytter de to tours tættere til hinanden.

Kvalifikation

Detaljerne i aftalen er ikke offentliggjort, men det forventes, at LPGA vil investere i en udvikling af LET’s turneringer, og at LET’s rangliste i første omgang vil være en direkte vej ind til LPGA Tours Q-school. Hidtil har de bedste europæiske spillere skulle spille sig ind i Q-school via Symetra Tour. Det forventes ikke, at LET bliver en direkte kvalifikationsturnering til LPGA. I hvert fald ikke lige med det samme.

Marta Figueras-Dotti forventer at det nye samarbejde nærmest med øjeblikkelig virkning vil kunne aflæses på antallet af turneringer på LET og på præmiebeløbenes størrelse.

Michael Whan forventer, at en stærkere og bedre LET på længere sigt vil være til alle parters fordel og vil bidrage til en fortsat vækst indenfor kvindegolfen på verdensplan.

Hidtil har de bedste europæiske spillere næsten uden undtagelse søgt mod den økonomisk lukrative LPGA Tour, men med aftalen vil man formentlig kunne udvikle talenterne lidt længere tid i Europa inden de indtager verdensscenen. Det er også godt nyt for en spiller som Emily K. Pedersen, som har mistet sit kort til LPGA Tour. Hun vil få flere, større og bedre turneringer at spille i Europa, og dermed opnå en bedre adgang til at vende tilbage til LPGA Tour.

Foto: LET

Forrige artikelUgens TV-golf: European Tour debut og jagt på europæisk succes
Næste artikelGolfbladet – December 2019
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.