De skandinaviske turister er tilbage i Tunesien, hvor priserne stadig er i bund, men afslapning, oplevelser og golf i top

Efter finanskrisens udbrud forsvandt de skandinaviske turister fra Tunesien som ved et trylleslag, men nu kommer de tilbage, og de har været slemt savnet, som landet har været savnet af dem, der plejede at feriere der.

I sommerens løb er sydsiden af Middelhavet så meget behageligere end nordsiden, fordi varmen er tør, og alle bygninger har air condition. Desuden har alle de hoteller, som rejsebureauet Almena betjener sig af, swimming pools, og adskillige steder kan man tumle sig i store vandlande.

Strandene er brede og lækre familiestrande, og vil man være en aktiv turist, er der meget at opleve: Ruiner af templer og bygninger fra tiden, hvor Karthago var Romerrigets tredjestørste by; det kæmpestore amfiteater El Jem, hvor gladiatorerne kæmpede for deres liv; Den fantastiske blå-hvide by Sidi Bou Saïd, som kunstnere har opsøgt og virket i gennem årtier, og hvor bl.a. malerne Paul Klee og August Macke samt forfatteren André Gide opholdt sig i perioder.

Nok så spændende er det simpelthen at sætte sig i en café på Medinaen eller et sted med udsigt over bådehavnen i Sousse med de mange lystyachts; for ikke at tale om udflugter sydpå i Sahara, hvor bl.a. scener fra Star Wars er optaget; eller en omgang hæsblæsende race i ørkenklitterne, der næsten kan matche sejlads på havet i en orkan, men chaufførerne er vanvittigt dygtige.

Udbyttet af turismen bliver ekstra stort, hvis man benytter sig af, at Almena har sin egen fastboende guide, som har arbejdet inden for landets turisme i en del år.

… og golfen må vi ikke glemme. Almena har tilbud på dejlige 18 huls baner tæt på alle sine feriemål. Nord for Sousse finder man fx to 18 huls-baner, designet af Ronald Freem på El Kantaoui. Begge er på godt 6000 m med par 72, og den ene, the Sea Course, har gentagne gange lagt græs til European Senior Tour. I Hammamet-regionen ligger Citrus Club med 36 huller og Yasmine Club med 18 foruden i Skanes-området Palm Links med to 18 huls baner.

På alle områder er Almena, der også flyver fra København, konkurrencedygtige, og når det gælder prisniveauet mere end det. Tilmed er All Inclusive så billig, at man ikke undlader at gå i byen og prøve andre restauranter et par dage under vejs. Fx kan man i juni komme af sted to voksne og to børn i en uge med all inclusive for under 16.000 kr. i alt.

I øvrigt har Almena tilbud på long stay såvel i oktober som januar og såvel med som uden golf, og de er også værd at undersøge, fordi priserne er så meget mere fordelagtige end i fx Spanien og Portugal.

Forrige artikelReed modstod presset og vandt Masters
Næste artikelHver golfklub skal have sin drone
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.