Helt som ventet var der festfyrværkeri i den helt store klasse, da PGA Tour genoptog sæsonen med den traditionsrige Tournament of Champions på Kapalua på Hawaii. Med stærk forøgede præmiesummer, som modvægt til de absurde penge spillerne tilbydes af LIV Golf, stiller hele verdenseliten – minus Rory McIlroy – op på den smukke resortbane, og deltager i birdiefesten. For det er hvad det er; en birdiefest.

38 af de 39 deltagere gik 1. runde under par, kun Billy Horschel havde en fatal off-day og med blot én birdie og fire bogeys er han uhjælpeligt sidst hele 5 slag fra de næstdårligste.

I toppen fører Collin Morikawa, J.J. Spaun og Jon Rahm an med runder i 64 slag (-9), et enkelt slag bedre end det nye stjerneskud, Tom Kim, der blandt andet sænkede sit andetslag fra 105 meter på 6. hul.

De 39 spillere kæmper om en samlet præmiesum på 15 mio. $, og førstepladsen alene er 2,7 mio. $ værd. Fortsætter elendighederne for Billy Horschel kan han stadig sætte 200.000 $ (ca. 1,3 mio. kr.) på kontoen og glæde sig over en uges betalt golfferie til familien på smukke Hawaii.

Foto: Getty Images

Forrige artikelIshøj klar til vintergolf
Næste artikelMønten har to sider i Børkop
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.