Kellers Park Golf Club er en privatejet bane, hvor baneejeren både klipper greens og laver stjerneskuddet.

De to sløjfer, der udgør Kellers Park Golf Clubs 18-hullers bane ved Børkop, på kanten af den smukke Vejle Fjord, er nærmest så forskellige som de kan være. Det indtryk man får efter at have spillet banens for9, er et helt andet end det man får når man spiller bag9, og tilsammen udgør de 18 huller en særdeles fornøjelig golfrunde.
Hvis vi havde haft tid til det, havde det været sjovt at spille de ni huller, der benyttes til pay & play, for det er også en ganske udfordrende bane, siger baneejer Peter Daugaard-Hansen, om de ni ’andre’ huller, som faktisk er den længste af anlæggets tre sløjfer.
Golfbanen i Brejning udenfor Børkop blev åbnet i 2007. To år tidligere var golfklubben blevet stiftet, og armbevægelserne var ganske store. I et tæt formaliseret samarbejde med et af landets bedste spa-hoteller, Comwell Kellers Park, var der nærmest tale om en resortbane. Klubhuset, der blev indviet i 2008 er tegnet af det verdensberømte danske arkitektfirma, Schmidt, Hammer & Lassen, og de 27 golfhuller blev designet af Rolf Henning-Jensen, der op gennem 1990’erne var blevet én af landets mest velrenommerede golfbanearkitekter i kølvandet på at legendariske Frederik Dreyer indstillede sit virke.

Desværre løb golfbanen ret hurtigt ind i økonomiske problemer, og seks år efter banen var taget i brug, gik selskabet bag det konkurs. Ikke alle var lige begejstrede og mente, at konkursen kunne være undgået, men i otte måneder lå de omkring 90 hektar golfbane ubenyttet hen. I 2014 trådte Knud Daugaard-Hansen, som ejer Birkemose Golf ved Kolding, til, og overtog anlægget. I mellemtiden havde klubbens ca. 800 medlemmer fået lov at spille midlertidigt i Vejle Golf Club indtil klubbens situation var afklaret, og da banen genåbnede var der omkring 400 tilbage. Sådan har klubben kørt siden. Medlemstallet, er dog steget med omkring 100 siden 2020, og baneejer, Peter Daugaard-Hansen, som i 2019 overtog ejerskabet fra sin storebror, og i dag ejer og driver anlægget, er ganske fortrøstningsfuld. Han håber, at man kan få omkring 100 flere medlemmer i takt med at byudviklingen i Børkop og Brejning er i positiv vækst.

Ejer og alt-mulig-mand
Peter Daugaard-Hansen er mere end ‘bare’ baneejer. Han er også chefgreenkeeper, men staben han er ’chef’ for, består af en deltidsansat, der klipper semirough to-tre dage om ugen og et lille team af frivillige medlemmer, som hjælper til. Resten står Peter Daugaard-Hansen selv for.
Desuden kan man finde ham på klubkontoret og såmænd også nogle gange i klubhusets lille café, når han på udvalgte dage, hvor der er travlt, hjælper til med at vende burgers, lave stjerneskud og skænke fadøl.
– Det er spændende og sjovt at have en golfbane. Det er ikke noget man spinder guld på, og havde jeg vidst hvor meget arbejde der ligger i det, havde jeg måske valgt noget andet. Men jeg synes, at tingene udvikler sig en positiv retning, siger han.Peter Daugaard-Hansen overtog ejerskabet i 2019 efter sin bror, og fungerer som ejer og alt-mulig-mand på anlægget

GOLFBLADET spiller 18-hullersbanen i selskab med to gæster fra Esbjerg og Uffe Borch Hansen, der er én af de frivillige, der hjælper til med at holde anlægget. Uffe kan fortælle om et velfungerende samarbejde mellem klub og baneejer, om at mere end 80 ud af de små 500 medlemmer bidrager aktivt som frivillige, og om at et par ildsjæle er kommet i gang med at stable en lille juniorafdeling på benene.
Anlægget bærer bestemt også præg af at der hersker en overordentlig hyggelig stemning i klubben, og vores to greenfee-spillende medspillere er ligesom jeg vældigt positivt overraskende over den golfoplevelse, som Kellers Park-banen har at byde på.

To vidt forskellige sløjfer, hvor de første ni huller ligger smukt på gammel agerjord. Hullerne er ganske lange, de fleste med bløde doglegs og en ganske moderat sværhedsgrad på en dag, hvor solen skinner og vinden ikke er en belastning. Fairways er tætte og lækre, og greens står fint om end de bestemt ikke kan beskyldes for at være hurtige. Misser man de relativt brede fairways kan millioner af mælkebøtter godt gøre boldsøgningen vanskelig, men man må ikke sprøjte mod dem, så det er et vilkår man må acceptere.
På 9. hul, der er en langt par5 på 520 meter fra gul tee, får vi en lille forsmag på hvad der venter. Her skærer et stort, dybt strafområde ind foran green fra fairways højre side og sluger formentlig mange bolde. For første gang handler det for alvor om at spille ’strategisk’ golf, og man kan lige som godt vænne sig til det, for på bag9 bliver det for alvor en sjov golfrunde.

Sjov og ballade på bag9
11. hul kræver et præcist drive inden man skal forsøge at ramme en green, med et dybt run-off i højre, 12. hul er et mellemlangt par3, der spiller op ad bakke til en smal, tværliggende green, beskyttet af en stor bunker lige foran og dybe fald både højre og venstre. Lige bag green er der out, så handicapnøgle 14 virker næsten tragikomisk forkert. Det efterfølgende par4 er på blot 254 meter, ganske vist op ad bakke, over en dyb kløft og til en relativt lille green, men hullet har handicapnøgle 8!

Banens ene signaturhul er så afgjort par5-hullet 14. hvor man højt oppe fra slår ned til en bølgende fairway med skov på begge sider og et par smalle vandløb, der skærer fairway på kryds og tværs. Forenden af hullet aner man Vejle Fjord bag træerne, og Comwell-hotellet skjuler sig lige bag den højtliggende green, der ikke kan ses i andetslaget, som skal slås hen over et levende hegn, som er fredet og derfor ikke må stynes. Fem meter bag green lurer out-of-bounds. Lyder det svært? Det er svært!
15. hul er et kort par3, hvor greenen hælder voldsomt fra højre mod venstre, og hvor det er helt essentielt at give sig selv et opadbakke putt, og så slutter runden med tre lange huller; 410, 375 og majestætiske 560 meter (fra gul tee). Synes man at for9 fremstår en lille smule trivielle med længden som nærmest eneste faktor, så er bag9 en perlerad af golfhuller, der stiller krav til både længde, course management og udfordrer alle slag i bag’en.

Kellers Park er en af de snart få danske golfbaner, der kun har ’Gul’ og ’Rød’ tee, og banen spiller virkelig lang. 5.972 meter fra ’Gul’ og 5.010 meter fra ’Rød’. Der er ikke økonomi for nuværende til at anlægge flere teesteder, men det vil helt givet være en god idé som minimum at skabe en mellemlængde for ældre herrer og spillere med højere handicaps.
Greenfee i Kellers Park må være en af de bedste ’noget-for-pengene’ greenfees i landet. 290 kr. 9-hullers Pay & Play-banen, der sandelig ikke er en walk-over, men måler 3.055 meter fra ’Gul’ og 2.56 meter fra ’Rød’ til par 36, koster blot 175 kr. alle ugens dage og kan spilles uden DGU-kort.

Kellers Park Golf Club
Østergårdsvej 33, 7080 Børkop. Tlf.: 2855 6510. post@kellersparkgolfclub.dk. Kellersparkgolfclub.dk.
18 hullers bane: Par72. 5.972 m./5.010 m. 9-hullers Pay & Play-bane: Par36. 3.055 m./2.560 m.
Greenfee: 290 kr. Alle dage. Pay & Play. 175 kr. alle dage.
Faciliteter: Mulighed for leje af buggies, Café, Øl/vand-automat, kaffe automat. Omklædning/bad.

Forrige artikelMasser af nytårsfyrværkeri på Kapalua
Næste artikelStor golf guide: Bliv klogere på spillet
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.