Vi ved endnu ikke, hvor mange danskere der skal spille MID, men de bliver med sikkerhed alle publikumsfavoritter, og de, der er med for første gang, vil få en opmærksomhed om deres indsats, som de aldrig har oplevet magen til.

2018 indledtes blegt fra en dansk synsvinkel, men pludselig gik der hul på topplaceringerne, og siden er de strømmet ind, så vi kan være optimistiske, når det gælder en topplacering i MID.

Især Thorbjørn Olesen og Joachim B. Hansen har vist storform, så vi ser særskilt på dem. Den eneste bekymring er, om Olesen kan blive træt af et hårdt program, men vi kan håbe, at han for ’råd til’ at stryge Nordea Masters og kommer til at stille mere frisk op.
De øvrige danske spillere, vi kender, da dette skrives, er:

Thomas Bjørn. Bjørnen må drømme om at vinde i sin hjemby og på den bane, han kender bedst af alle. Han har i årevis haft nakkeproblemer, og samtidig er størstedelen af hans fokus rettet mod Ryder Cup-holdet, hvor han som kaptajn skal tildele sine wild cards onsdag efter MID. Det virker naturstridigt, at han skulle komme med i toppen, men heldigvis ved man aldrig, hvornår han pludselig slår til igen.

Lucas Bjerregaard. Aktuelt er frederikshavneren nr. 40 i Race to Dubai (RTD), først og fremmest fordi han tjente store penge som nr. 3 i BMW PGA Championship. Han har tre top-6-placeringer mere, men har stadig sin første fuldtræffer til gode i MID.

Søren Kjeldsen var i 2016 tæt på sejren, men har haft problemer med en skulderskade og har kæmpet for at komme til tops igen. Måske betyder det, at han er lidt friskere til MID, og vi ved, at er han det, dukker han op i toppen.

Lasse Jensen lavede et af sine bedste resultater nogensinde i MID 2014 og elsker at spille over for det store danske publikum. Silkeborg kan forhåbentlig efter en halvsløj sommer være med til at spille ham frem fra den aktuelle placering på RTD.

Jeff Winther har haft mange gode oplæg, der ikke er blevet ført igennem til topplaceringer, men hans spil fejler ikke noget, når det lykkes. Lad os satse på, at han får fire gode runder i MID.

Anders Hansen er luksuspensionisten, der hvert år vælger nogle få turneringer. Heldigvis er MID blandt dem, så vi kan nyde hans overdådige kunnen og elegante stil.

Jeppe Huldahl har fået spillelysten tilbage og har været tæt på at sejre et par gange på Challenge Tour.

Nicolai Tinning erobrede også en kvalifikationsplads i 2016 og spillede længe godt, men så … Denne gang VIL han klare cuttet på en bane, han har spillet så tit, at han kan den udenad, og selvtilliden er i orden efter flere måneders godt spil, der forhåbentlig er vejen til Challenge Tour.

Martin Leth Simonsen var med i den allerførste MID 2014 under specielle omstændighederne. Han var som amatør på vej for at se på, da telefonen ringede, fordi Paul Lawrie havde meldt fra i sidste øjeblik. Heldigvis havde han køllerne i bagagerummet og kunne acceptere tilbuddet om at spille. I kvalifikationen i Esbjerg mistede han førstepladsen i omspil, men spillet var i orden.

Thomas Nørret
spillede frigjort og veloplagt i sin nytrimmede krop og forsikrer, at han ikke kommer til Silkeborg for at spille to runder. Han har igen alt at vinde – og nyde – og går i første omgang efter at klare cuttet – og derefter ved man jo aldrig… That’s the spirit!

Frederik Dreier er 26 og har spillet fire års collegegolf i USA, hvor han bl.a. fik mulighed for at spille Pebble Beach og superbanerne på Hawaii. Det er formentlig en af årsagerne til, at han er stærk til at lægge en gameplan, som han kan gøre med stor sikkerhed i Silkeborg, hvor han har spillet et utal af gange. Han har ikke sat et mål op for MID, hvor han er spændt på sin reaktion på de publikumstal, han aldrig har oplevet før.

Nicolai og Rasmus Højgaard
fik allerede chancen sidste år og har fået den endnu mere berettiget i år, hvor de vandt VM for juniorhold, fik bronze i EM for hold, mens Nicolai vandt EM for juniorer og spillede The Open. De fik begge wild card til European Tour på Green Eagle for nylig, så deres blot 17 år til trods har de stor rutine, og det varer næppe længe, før de bare klarer cuttet automatisk – men bliver det i MID?

Morten Ørum Madsen har ikke fået wild card i skrivende stund, men selv om han er i spillemæssig krise, gætter vi på, at han får det. Hans talent er så stort, at det passende kan blomstre igen på hjemmebane i Silkeborg.

Det bliver flere danske deltagere, og mange aspirerer til en plads, men det må du holde dig opdateret med gennem turneringens hjemmeside.

Forrige artikelHold fri – når du holder ferie
Næste artikelTinningsejr i Tinningland
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.