Den danskudviklede golfbold fra Pinetree Golf lover, at tourboldenes egenskaber er ’tæt på’ PRO V1.

GOLFBLADET har haft et par dusin Pinetree TQX og TQS-bolde til test, og bedømt ud fra et par uger på træningsbanen og med spil på banen, så forekommer de danske bolde at holde hvad producenten lover.

Undertegnede kunne i hvert fald ikke umiddelbart mærke nogen forskel på de Pro V1x-bolde, jeg normalt spiller og så Pinetrees TQX, som er den bold, der matcher Titleist-modellen bedst. Spillet på banen var i begyndelsen ikke prangende, men blev bedre, og Pinetree-bolden gjorde hvad den skulle. Fra tee forekommer længden helt på niveau med Pro V1x. Både med driver og på par3-hullerne med jernene.

Der hvor man for alvor mærker forskellen på golfbolde er i spillet ind til, omkring og på green. Her testede jeg Pinetree-boldene direkte overfor Pro V1x på indspilsområdet, fra hhv. 75, 65 og 25 meter, og heller ikke her var der nogen forskel at mærke overhovedet. Både på de fulde slag med lobwedge og de korte approach-slag var der det bid og stop man ønsker og forventer af en tourbold. Fuldt ud godkendt.

På greens føles Pinetree-bolden bestemt rar at putte med. Den har desværre heller ikke indbygget garanti for holede putts, men det vil nok også være for meget forlangt. Igen var følingen helt på niveau. Og ud fra de seneste ugers test synes man at kunne konkludere, at Pinetree Golf holder hvad de lover, når de siger, at deres bolde har egenskaber, der ’er meget tæt på Titleist Pro V1’.

Pinetree boldene kommer i øvrigt i en lækker pakning, der ligesom boldene generelt udstråler høj kvalitet.

Som beskrevet i seneste udgivelse, så kan Pinetree-boldene kun købes online på selskabets website. De findes i tre modeller; TQX og TQS, der er hhv. 4-og3-lags bolde med tourbold-egenskaber, og TQD som er en billigere 2-lags distance bold, som vi ikke har testet. Priserne varierer i forhold til hvor mange dusin man bestiller. Ved køb af fem dusin koster TQX/TQS blot 240 pr. dusin, mens TQD fås fra 140 kr. pr. dusin.

Forrige artikelRullende ’caddie’
Næste artikelUgens tv-golf: HimmerLand over alt andet
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.