Nicolai Højgaard fik en drømmedebut på Augusta National. Det hedder sig, at det  er en bane, man skal have spillet mange gange, før man kan besejre den, men det har danskeren ladet hånt om på de 15 huller, han færdiggjorde, før mørke tvang feltet til at standse spillet.

Det hedder sig også, at Amen Corner kan være en barsk oplevelse, især når det blæser så stærkt, som det gjorde torsdag. Det har Højgaard ikke prøvet før, og han har formentlig ingen særlig respekt for de tre huller, som han alle spillede til birdie!

Højgaard ligger før de sidste tre huller nr. 3 i -5 og er dermed den eneste, der ligger til at true Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler. På den anden side har de tre afsluttende huller også været små katastrofer for mange spillere, så lad os nu se ham godt i klubhuset ved genoptagelsen kl. 13.45 dansk tid. Beundringsværdigt sørger TV3 Sport og Viaplay for at følge feltet til afslutningen på første runde.

Også den anden dansker, Thorbjørn Olesen, kom godt rundt. Han ligger aktuelt nr. 17 i -1 og var meget tilfreds med, at hans driver igen lyder ham. Han følte, at han havde været lidt uheldig under vejs.

Nattens uvejr havde forsinket åbningsrunden, og det havde efterladt fairways og greens bløde, så forholdene tilsyneladende var lettere, men en kraftig blæst var ikke væk, og det havde mange spillere deres problemer med.

To spillere var suveræne. Bryson DeChambeau startede dagen med tre birdies, men vendte kun i -2. Til gengæld gik han bag-9 i -5 og tog føringen i -7. Blandt dem, der var imponeret, var Thorbjørn Olesen, som gik i bold med ham, og som var imponeret af de lange drives, men såmænd også af DeChambeaus jernspil.

 – Hvis han spiller sådan hele vejen, vinder han, mente Olesen, men det er ikke helt sikkert, for turneringens absolutte favorit, Scottie Scheffler, er kun et enkelt slag bag ham – og måske kan Nicolai Højgaard også være med. Vi – og han – har da lov til at drømme. Foreløbig har han al grund til at smile som på Gettys billede fra anden green.

Mange var i rundens løb fremme blandt de forreste på leaderboardet, men de sidste huller var en stor udfordring og trak mange tilbage til mere ydmyge placeringer. Toppen ser aktuelt således ud: 1. DeChambeau -7. 2. Scheffler -6. 3. Højgaard -5 (15). 4. Danny Willett og Max Homa (13) -4. 6. Ryan Fox, Cam Davis og Tyrell Hatton (14) -3.

Sammen med Thorbjørn Olesen finder man bl.a. Matt Fitzgerald, der lå i -4, før sluthullerne generede ham; også Rory McIlroy, Viktor Hovland og Tiger Woods (13). Tiger bliver klappet rundt på banen af noget, der minder om Arnies Army, der altid fulgte Arnold Palmer rundt. Woods har givet en del prøver på sit tekniske niveau, men holder hans krop til at spille 23 huller fredag? Han må i hvert fald håbe, at ingen har en kraftig magnet med i betragtning af alle de søm og skruer, han har i ryg og knæ.

Cuttet til top-50 og lige ser netop nu ud til at blive +1.

Forrige artikelDanske eagles i Polen
Næste artikelScandic Spectrum: Golfferie i gåafstand fra Københavns centrum
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.